Zomervakantie met Blijwin

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op

“Yes het is zomervakantie.” Dat is de naam van een feestje dat ik jaarlijks doe op de laatste schooldag van het jaar. Maar misschien is dat niet het eerste waar jij dit jaar aan denkt. De kinderen zijn net weken thuis geweest, je was leraar, entertainer en misschien zelfs verplegende. Dat alles naast je fulltime. De kinderen gaan net weer naar school, maar het aantal resterende schooldagen slinkt met de dag. Hoe ga je de kinderen blij houden nu je waarschijnlijk niet of kort op vakantie gaat?


Gezellig met de buurtkinderen

Waar de kinderen normaal gesproken nieuwe vriendjes gaan maken op de camping is het nu tijd om de band met de buurtkinderen te versterken. Daarom geef ik je een aantal tips voor blije momentjes met de buurtkinderen die je anders zou hebben op de camping.

Animatie hoogtepunt: De DISCO!

Een van de hoogtepunten van de vakantie is natuurlijk de disco. Dansen op Tsjoe Tjoe Wa, elkaar jaar een nieuwe ‘CampingDans’. Of het nu dagelijks of wekelijks aangeboden wordt: kinderen willen elke editie graag meedoen! Nu ken ik toevallig een hele goede Kinder-DJ (kijkt in de spiegel) die langs kan komen om de kinderen een super-leuke kinderdisco avond of middag te bezorgen! Dansen op gave en bekende muziek, volledig aangekleed met Kinderdisco Tent en Bellenblaasmachine. Lees meer over onze straat-/buurtfeesten.

Klusjes voor de disco

Kinderen vinden het al op jonge leeftijd leuk (ik in ieder geval wel, en ik zie het ook bij mijn neefjes) om geld te verdienen. Aangezien het vakantie is aan tijd geen gebrek. Geef de kinderen leuke, leerzame of broodnodige klusjes. Het liefst natuurlijk samen want van samenwerken leren kinderen heel veel. Lege flessen ophalen, oud papier wegbrengen… Laat de kinderen een extra stapje zetten. Zo leren ze dat werken leuk kan zijn en sparen ze zelf voor hun geweldige beloning.

Open een Wijkrekening

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te bedenken die je kan doen in de straat. Wat dacht je van een zeepbaan, huttenbouwen, knutselmiddag… er is genoeg te bedenken. Of je het nu professioneel doet of zelf aan de slag gaat: er zal geld nodig zijn. Wist je dat je heel makkelijk (en gratis) een online bankrekening kan openen bij BUNQ (Ja, dat is een bank)? Vraag aan alle ouders in de wijk of ze eenmalig geld in willen leggen zodat je een budget hebt waar je mee kan werken. Als de kinderen op pad gaan kan je ze ook de IBAN of een QR-code meegeven, veel mensen hebben immers geen cash meer.

Klusjes = Korting

Ik vind dit soort pro-activiteit van kinderen zelfs zo leuk en belangrijk dat ik komende zomer voor elke boeking die (deels) bij elkaar gespaard is door de buurtkinderen 10% korting geef op het ‘Straatfeest-Disco’ pakket!

Yes! Het is zomervakantie!

Hopelijk kijk je nu toch wat blijer naar de zomervakantie. Heb je zelf leuke ideeën bedacht die je wil delen? Stuur ze naar me: edwin@blijwin.nl, dan neem ik ze mee in een volgende blog om nog meer mensen blij te maken. Wil je meer informatie over een straatfeest? Neem contact op!