Koningsdag muziek top 5 door Blijwin

Geschreven door op

Koningsdag, het oranje feest van het jaar! Liedjes zingen, Tompoucen eten, Koekhappen... wat doe jij met Koningsdag? En nog belangrijker; van welke liedjes kom je echt in de koningsdag stemming? Ik heb een paar toffe nummers op een rij gezet die er wat mij betreft echt bij horen en die je absoluut moet luisteren. Weet jij ook nog een toffe en mis je die in het overzicht? Stuur me een berichtje via Social media!


1. Raak - Koningsdag

Zeker niet het nieuwste liedje in dit overzicht maar kom op, van dit liedje kom je helemaal in de stemming. Alles wat met Koningsdag te maken heeft komt voorbij op een lekkere beat!

2. Kinderen voor Kinderen - Koningsspelen Medley

Alle toffe liedjes van de afgelopen jaren opnieuw opgenomen en op een toffe manier achter elkaar geplakt. Alleen de refreintjes en andere hoogtepunten uit de liedjes, ik ben fan!

3. K3 - Nooit meer oorlog

Op Koningsdag leven we ook alvast naar bevrijdingsdag toe en daarom past ook dit liedje in het repertoire. Vier de vrijheid om de verjaardag van de Koning te vieren.

4. Snollebollekes - Sorry voor de overlast

Een feestje vieren in 2022 zonder Snollebollekes? Dat wordt lastig. Links Rechts is altijd de veilige keuze (en werkt altijd, vergeet hem zeker niet aan te zetten op je Koningsdag feest of aan te vragen bij de DJ van dienst) - maar deze is nieuw (en nieuw is altijd beter, toch?).

5. Kinderen voor Kinderen - FitTop10

Dit is wel gek - dit is het eerste jaar dat ik het nieuwe Koningsspelen liedje niet op 1 heb gezet. Natuurlijk is het wel een heel tof liedje, maar hij haalt het niet bij bijvoorbeeld Pasapas. Ik als kinder-dj beoordeel de liedjes op hoe toegankelijk een liedje is; kunnen kinderen hem makkelijk en snel mee zingen en dansen? En dat is bij dit liedje lastiger dan andere liedjes van Kinderen voor Kinderen.

Koningsspelen top 5

Ik ben fan van alle Koningsspelen liedjes en dit is wat mij betreft de top 5 van alle Koningsspelen liedjes van Kinderen voor Kinderen!

  1. Pasapas
  2. Hupsakee!
  3. Bewegen is Gezond
  4. Fitlala
  5. Zij aan Zij

Alle liedjes voor de Koningsspelen

En hier is een toffe playlist van Kinderen voor Kinderen met onder andere alle Koningsspelen liedjes.