Wat kost de kinderdisco

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en we sturen de prijslijst naar je toe.

Je zit nog nergens aan vast! Als je ook een voorkeursdatum/dagdeel invult dan ontvang je binnen 24 uur een mail met onze beschikbaarheid op de gevraagde datum.

Prijslijst downloaden zonder gegevens in te vullen? Bekijk onze prijslijsten.

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

Geschreven door Edwin op
Categorie: kinderdisco tips

Blijwin is de tienerdisco / groep 8 disco expert van Nederland. Deze blog is samengesteld op basis van onze ervaringen met tienerdisco's (meer dan 100 per jaar).

 • 10 tips voor een Awesome groep 8 disco
 • 10 tips voor een Awesome groep 8 disco
 • 10 tips voor een Awesome groep 8 disco
 • 10 tips voor een Awesome groep 8 disco

1. Geef één feest

Groep 8 zit er op, en dan moet er worden gefeest. Voor je het weet heb je 6 barbecues, 3 discofeesten en een sleepover. Dat is een hoop geregel voor iedereen (waaronder de ouders) en het past net niet in alle agenda's. Resultaat? De ene keer ontbreekt de helft van de meiden en de andere keer is net die ene klasgenoot er niet die je nog verkering moest vragen omdat je daar eigenlijk al sinds groep 4 stiekem verliefd op bent.
Probeer feestjes daarom te combineren. Geef een feest met al je vrienden en vriendinnen en maak het volledig awesome. Op die manier is je budget hoger, kan je een datum inplannen waarop iedereen kan n het is makkelijker te organiseren. Zowel voor jou als voor de ouders. En een barbecue is prima te cominberen met een disco n een sleepover. Desnoods fiets je die avond van huis naar huis: barbecuen bij iemand met een grote tuin, disco'en bij iemand met een eigen bedrijf of op school en de sleepover... tsjah, dat kan letterlijk overal :) Het allerleukste groep 8 afscheidsfeest boek je bij Blijwin >

2. Geef het samen

Deze tip gaat verder waar de vorige tip eindigde: geef het samen.
Een disco feest kan behoorlijk wat gaan kosten: locatie, dj, eten en drinken, versiering... Het kost al snel meer dan je ouders willen betalen. Hoe los je dat op? Door het samen te vieren. Op die manier kunnen je ouders kosten delen, is je budget hoger en wordt je feestje dus veel leuker. En de voorpret met je vrienden/vriendinnen is onbetaalbaar!
Gratis bonus-tip: gebruik een app om de kosten makkelijk te kunnen delen, bijvoorbeeld Slice of Samenbetalen.
Groep 8 klassenfeest met DJ Blijwin >

3. Koop een geweldige outfit en maak een awesome entree

Nu je je groep 8 eindfeest gaat organiseren samen met je beste vrienden/vriendinnen kan je daar mooi van profiteren. Koop met zijn allen een outfit die mooi bij elkaar past en verzin een awesome entree! Terwijl je gasten al bij de disco staan te wachten zitten jullie nog verstopt met confetti-knallers van de Action in je handen. Met de DJ heb je afgesproken op welke muziek je graag binnen wil komen. De muziek wordt gestart, jullie komen binnen, daar is confetti... en iedereen juigt!

4. Verzin het beste thema ooit

Origineel hoeft het niet te zijn trouwens, als het maar het beste thema is. Wat werkt goed? NEON bijvoorbeeld. Regel een blacklight (Blijwin kan die meeleveren bij de groep 8 disco) en iedereen licht op. Niet alleen dat, als je het goed versierd hebt licht alles op!
Goedkoop versieren? Plak de ruimte af met vuilniszakken (dan is het gelijk donker) en verf daar met NEON-verf op, dat is hartstikke goedkoop, je kan alles verven wat je wil en het ziet er supervet uit!
Bonus-tip: knip de vuilniszakken niet open maar laat ze dicht. Zo kan je ze nog een keer gebruiken en wordt het extra donker.
Groep 8 disco met blacklight <> Groep 8 feest met neon/blacklight <

5. Maak een uitnodiging met de perfecte foto

Niet onbelangrijk natuurlijk, nu jij het met je vriendengroep gaat organiseren kan het misschien een beetje verwarrend worden voor je klasgenoten van wie de uitnodiging komt en een hele lijst met namen staat niet zo gezellig. Maak daarom een leuke groepsfoto (het liefst natuurlijk in je thema) en gebruik die als uitnodiging.
Extra tip: zet duidelijk de tijden op je uitnodiging! Sommige mensen komen altijd te vroeg (dat is echt niet handig, dan is de dj misschien nog aan het opbouwen) of veel te laat (en missen op die manier jullie perfecte entree). Niet leuk! Zet daarom op je uitnodiging een inloop-tijd, een starttijd (en dan moet je echt binnen zijn) en een eindtijd. Vind je het leuk als alle ouders er ook nog even bij zijn? Zet dan duidelijk een tijdstip op de uitnodiging. Want als al die ouders er halverwege het feest al zijn en jullie willen net gaan slowen... awkward!

6. Voorkom de cadeautjesberg

Is deze groep 8 disco ook jullie laatste kinderfeestje? Dan gaan de kinderen er misschien van uit dat ze een hele berg cadeaus mee moeten nemen voor jou en je vrienden/vriendinnen. Dat klinkt leuk, maar je krijgt allemaal kleine cadeautjes die allemaal uitgepakt moeten worden. Wist je dat het uitpakken van een cadeau gemiddeld n minuut duurt? Daar gaat een half uur van je fantastisch in elkaar gezette groep 8 disco. Dat is echt super zonde! Vraag daarom een groot cadeau, van al die kleine beetjes kan je iets supervets kopen!
Wil je toch liever kleine cadeaus? Vraag op de uitnodiging of je gasten twee namen op het cadeau willen schrijven: die van zich zelf n die van jou, de ontvanger. Maak een mooie cadeautafel... na het feest begint het tweede feest: je kan de cadeaus open maken! En omdat de namen van de afzenders op de cadeaus staan kan je iedereen wel persoonlijk bedanken.

7. Hou de hapjes simpel

Iedereen staat zijn longen uit zijn lijf te schreeuwen en helemaal uit zijn dak te gaan. Daar krijg je wel een beetje honger van natuurlijk. Belangrijkste tip: hou het simpel. Twee schalen chips, een berg snoeptomaten en 8 gesneden komkommers is genoeg! De meeste mensen houden eten over na een disco!
Extra tip: koop alleen eten en drinken dat je thuis ook gebruikt. Op die manier kan je voldoende kopen en het later ook nog gewoon gebruiken.

8. Langer is niet beter!

Een discofeestje is best vermoeiend. De DJ laat je gedurende het hele feest dansen, swingen en springen! Hoe zorg je er voor dat dat van het begin tot het einde goed gaat? Door het niet te lang te laten duren. Een groep 8 disco is 2.5, 3 uur het allerleukste. Lang genoeg om te dansen op alle muziek die jullie leuk vinden, en niet te lang, zodat je op alle muziek kan dansen.
Extra tip: Zorg ervoor dat je ook leuke disco-spelletjes doet tijdens de disco! Huur je Blijwin in? Dan is dat volledig geregeld, de disco van Blijwin is een combinatie van disco, battles en alle muziek die jij leuk vindt.

9. Hoe eerder hoe beter

Dat gaat natuurlijk niet over het tijdstip. Qua tijdden kan bijvoorbeeld prima 20:00u-22:30u aanhouden.
Nee, dit gaat over de datum plannen. Hoe vroeger je er bij bent hoe meer mensen kunnen. En dat is niet alleen belangrijk voor je klasgenoten (die allemaal een drukke agenda hebben met sporten, clubjes, etc.) maar ook voor bijvoorbeeld een dj die je in moet huren. Wist je dat Blijwin afgelopen juni/juli 33 keer nee heeft moeten verkopen over n specifieke datum? Dat doen we niet graag maar vol = vol. Wees daarom vroeg met het plannen van je groep 8 disco, het is helemaal niet gek om daar nu (februari) al over na te gaan denken. Ook al geef je het pas in mei/juni/juli.

10. Zet iedereen op de foto

Een groep 8 disco is het begin van je afscheid of onderdeel van je afscheid. Afscheid nemen is nooit leuk, maar het helpt om de herinneringen vast te leggen!
Regel een volwassene met spiegelreflexcamera... of kies voor een Photobooth (lees ook: Waarom je groep 8 disco niet zonder photobooth kan).
Omdat bij je groep 8 disco de hele groep aanwezig is is dit het moment voor wat leuke foto's!

Dit waren de tips van Blijwin voor je meest awesome groep 8 disco! Misschien kan je er iemand mee helpen, misschien zijn ze super interessant voor je zelf... Hoe dan ook: het beste groep 8 feest boek je bij Blijwin!

Heb je misschien zelf nog extra tips? Laat het even weten.
Wil je Blijwin inhuren voor je groep 8 disco? Neem dan contact op: edwin@blijwin.nl of 071-234 0 456

Gerelateerde blogs

 • kinderdisco tips Waarom je groep 8 disco eigenlijk niet zonder PhotoBooth kan!

  Waarom je groep 8 disco eigenlijk niet zonder PhotoBooth kan!

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • kinderdisco tips Kinderdisco op locatie? 5 locaties voor je kinderdisco!

  Kinderdisco op locatie? 5 locaties voor je kinderdisco!

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • ervaringen Kinderdisco op Schoolkamp: bonte avond met pit!

  Kinderdisco op Schoolkamp: bonte avond met pit!

  Geschreven door Monique op
  Lees verder
 • kinderdisco tips Spelletjes voor je kinderdisco

  Spelletjes voor je kinderdisco

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • kinderdisco tips Top 11 momenten voor een Kinderdisco op School

  Top 11 momenten voor een Kinderdisco op School

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • blijheid Het schoolfeest waar je geen seconde van wilt missen

  Het schoolfeest waar je geen seconde van wilt missen

  Geschreven door Maureen op
  Lees verder

Blijwin® de Kinder-DJ Kinderfeestjes & Kinderdisco's

Ringkade 23
2315EH Leiden
071-234 0 456 team@blijwin.nl

Kvk 27312634 - IBAN NL54 BUNQ 22903 22741

© Blijwin® Kidsdisco, Kinderdisco's & Kinderentertainment 2015 - 2019.
Blijwin® is een geregistreerd handelsmerk.