Spoedklus: Kinderfeestje is morgen

Geschreven door Kids-DJ Edwin op

“Heb jij morgen tijd voor een kinderfeestje?” Onlangs werd ik gebeld met deze vraag door Marian, de moeder van Isis (11). Ze had dit jaar groots uitgepakt: Isis mocht de hele klas uitnodigen (30 kinderen) en Marian ging er van uit dat het wel goed zou komen. Tot het feestje dichterbij kwam. 30 is wel heel veel en morgen komt nu wel heel dichtbij. In paniek belt ze me op.


Vorig jaar geen kinderfeestje

Isis had vorig jaar geen feestje gehad vanwege een grote verhuizing en verbouwing, dit jaar mag ze daarom een extra groot feestje geven. Kinderfeestjes doet Marian al jaren zelf (en ik ben ervan overtuigd dat alle ouders in staat zijn om een heel leuk kinderfeestje zelf te organiseren); maar tijdens die kinderfeestjes komen er zes meiden en gaan ze de hele middag meidendingen doen. Super-leuk! Maar niet met 30 kinderen waarvan de helft jongens. Ze leest mijn blog met disco spelletjes voor een kinderfeestje en beseft dat dit haar pet te boven gaat.

Leukste kinderfeestje ooit!

Marian heeft geluk; ondanks het hoogseizoen is mijn collega Lotte die middag nog beschikbaar. Ze maakt er een geweldig feest van: Dansen, spelletjes & lekker veel TikTok muziek. Alle kinderen staan te dansen en aan het eind van het feest zegt Isis tegen Lotte “Dit was het leukste kinderfeestje ooit”.

Een uitgebreid kinderfeestje klinkt makkelijk...

Maar wat als ze niet beschikbaar was geweest? Een groot kinderfeestje klinkt heel leuk (en is dat ook) maar vereist wel een professionele aanpak. En misschien ziet zo’n kinderfeestje van ons er uit alsof het heel makkelijk is… Maar dat denk ik ook altijd als ik een buikspreker aan het werk zie.

Kortom: mag je kind dit jaar extra groots aanpakken? Denk op tijd na: kan je dit zelf en wil je dit zelf of ga je een professional inhuren? Ga in dat laatste geval op tijd op zoek!