Dierendag muziek: kinderdisco muziek over dieren

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op

## Playlist Kinderdisco muziek over dieren Er bestaan heel veel liedjes over dieren, maar sommige nummers zijn meer geschikt dan andere voor een [kinderdisco](/kinderdisco)! Ik zet als [kinder-dj](/kinderdisco/kinder-dj) mijn favoriete dieren-kinderdisco-muziek op een rijtje, speciaal voor dierendag! Heb jij nog een favoriet? Stuur me een mailtje: edwin@blijwin.nl


1. Blub - Baby Haai

Wekenlang ben ik op zoek geweest naar de Nederlandse versie van Baby shark. Het was bijna niet te vinden en ik overwoog om een eigen Nederlandse versie te maken tot ik hem ineens toch tegen kwam in iTunes.
Baby Haai is een super-blij liedje die wekenlang in je hoofd blijft hangen. Maar dat is niet erg, je wordt namelijk super blij van dit liedje!

2. Schiffie & Co - Pinguïn dans

Dit nummer komt al jaren op elke kinderdisco voor kinderen tot 10 jaar voor. De pinguin dans! Voor kleine kinderen makkelijk mee te dansen en stoer genoeg voor de iets oudere kinderen. Waarom het de pinguïn dans heet is mij nog steeds een raadsel.

3. Kinderen voor Kinderen - Haai Alarm

Dit nummer maakte Kinderen voor Kinderen speciaal voor Zapp Your Planet in 2017. Het is een opgewekt liedje met een mooi doel (haaien redden, dûh) en het dansje wat er bij hoort is eenvoudig aan te leren en goed te onthouden. Zomaar een paar ingrediënten voor een instant-classic.

4. K3 Hardcore - De 3 biggetjes

Een vreemde eend in de bijt. De kinderdisco van Blijwin bestaat lang niet alleen maar uit kindermuziek (de muziek van Blijwin wordt altijd aangepast op de leeftijd van de kinderen, zijn de kinderen jonger? Dan meer minidisco muziek, zijn de kinderen ouder? Dan meer top 40/hippe muziek). Daarom twijfelde ik om Martin Garrix met Animals aan dit rijtje toe te voegen. Echter vond ik deze net iets toepasselijker.\

5. Kinderen voor Kinderen - De Tijger

Omdat Dierendag op 4 oktober valt zou je eigenlijk een top-4 verwachten. Echter. dit liedje heeft ook zeker een plekje nodig in de lijst. Dus op nummer 5 of op de gedeelde vierde plaats dit nummer van Kinderen voor Kinderen. Net als Haai Alarm is dit nummer speciaal geschreven/opgenomen voor Zapp Your Planet, drie keer raden wat thema van Zapp Your Planet in 2018 was? :)

Ik wens iedereen een hele blije Dierendag 2018!

Groetjes,

Kinder-DJ Edwin van Blijwin

p.s. Nog steeds in de dierenmood? Check Ballondieren!

  • Blijwin
  • Blog
  • Dierendag muziek: kinderdisco muziek over dieren