Geboren op de camping

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op

“Hoe ben jij eigenlijk Kinder-DJ geworden” is de meest-gestelde vraag door kinderen. (Ouders stellen vaker de vraag: Is Lotte jouw vriendin; het korte antwoord daarop is nee). Ik ben ondertussen al de helft van mijn leven DJ; begonnen rond mijn 14e. Maar mijn idee om me volledig te focussen op kinderentertainment werd geboren in Frankrijk. Daar heb ik zomers lang kinderen vermaakt: disco, miniclub, voetbal, kampvuur, spooktocht: ik deed het allemaal. Bij sommige activiteiten probeerde ik een creatieve inslag te vinden, andere activiteiten waren zo leuk dat het een kwestie was van op het programma zetten en goed uitvoeren.


Altijd improviseren

Het leuke van deze achtergrond is dat ik een breed arsenaal heb ontwikkeld aan spelvormen, werkvormen in combinatie met een hoop improvisatie. Lang niet alle spullen waren beschikbaar, we lieten de kinderen bijvoorbeeld zelf flessen meenemen om lampionnen te maken. Heerlijk als dat een zurige melkfles was... Ook moest je vaak improviseren omdat je publiek altijd breder werd dan dat je zelf bedacht had. Kinderen van 4 wilden graag meelopen met een spooktocht die je voor acht-plussers had bedacht; Kinderen van 12 verveelden zich als het regende en wilden spontaan mee doen met een knutselactiviteit voor kleuters.

Ideeën ontstaan spontaan

Aan al die kennis en know-how bouw ik nog steeds: dat is de basis waar ik mijn shows mee kan doen. Gelukkig kan ik bij Blijwin makkelijker aan mijn spullen komen waardoor het geheel professioneler is, maar de leukste show-onderdelen ontstaan vanuit improvisatie. Improvisatie omdat een groep iets anders van mij vraagt dan ik standaard in mijn ‘portfolio’ heb. En die show-onderdelen ontwikkel ik, neem ik mee, en worden standaard elementen in mijn show. Vanuit ‘moeilijkere’ groepen ontstaan spellen en show-onderdelen die ik anders nooit had bedacht. Zo had ik afgelopen najaar een groep 8 die niet echt vrij wilde dansen maar de levende stoelendans wel heel leuk vonden. Drie keer hetzelfde spel vond ik too-much, ik bedacht een variant die nu populairder is dan het originele spel. Twijfel je of je groep te druk, te rustig of op een andere manier uit balans is? Dan kan je mij juist inschakelen.

Letterlijk geboren op de camping

Ga je dit jaar niet op vakantie en wil je toch het miniclub/minidisco gevoel in huis halen omdat je zoon/dochter daar van houdt? Grote kans dat hij/zij een show van Blijwin heel erg gaat waarderen. Of was je op vakantie en wil je zoon/dochter een kinderfeestje ‘zoals op de camping’? Ook dan kan ik je helpen. Blijwin is letterlijk geboren op de camping (op de laatste camping waar ik werkte gaf een van de kinderen mij deze naam, de rest is geschiedenis).
Ruilspel camping entertainment