Animatiewerk in de winter

Geschreven door Kids-DJ Edwin op

Huilend zat ik in de trein. Of auto. Elk jaar weer. Ik vond het vreselijk om na een geweldige zomer op een camping, elke dag animatie, huiswaarts te keren. Terug naar school, terug naar een saai bijbaantje, en later zelfs: terug naar een ambtenarenbaan. Hoe groot kan het verschil zijn met een geweldige zomer? Elke dag minidisco dansen, Elke dag lekker gek doen.


Geen afscheid nemen van blij werk

Gelukkig vond ik een manier om de rest van het jaar ook door te komen: kinderen super blij maken met een kinderdisco-feestje thuis! Ik maakte er gewoon mijn werk van. En als jij herkent wat ik schrijf, als je je ook moet losscheuren van het feestje dat vakantie is, dan is dat misschien ook wel iets voor jou. Ik ben constant op zoek naar animatietoppers zoals jij, die het moeilijk vinden om afscheid te nemen van dit blije werk.
Animatiewerk op camping

Net even anders dan op de camping

Natuurlijk is het allemaal net even anders dan op de camping; het is wat vluchtiger. Waar je op de camping een lange tijd hebt om een band op te bouwen met de kinderen zal je in je carrière als Kinder-DJ slechts een middag of avond hebben om de kinderen te leren kennen en je programma te draaien. Al zal je zien dat je sommige kinderen veel vaker tegenkomt of bekenden tegenkomt. Ik kom regelmatig kinderen tegen tijdens een campingshow die ik eerder al op een kinderfeestje of schoolfeest gezien heb.

Kinder-DJ Blijwin Actie Vierdaagse

Begin je Kinder-DJ carrière

Heb je geen zin om afscheid te nemen van je animatiewerk en wil je de rest van het jaar ook kinderen blij maken? Misschien is een carrière als Kinder-DJ of animatrice bij Blijwin dan iets voor jou. De belangrijkste verschillen met animatiewerk op een camping:

Je werk is iets minder gevarieerd

Als je bij Blijwin werkt ben je voornamelijk bezig met kinderdisco’s. Natuurlijk hebben we ook andere bezigheden, zoals suikerspinnen draaien, greenscreen foto’s maken, glittertattoos zetten, etc. De focus ligt alleen altijd op disco! Hou je niet van disco? Dan is Blijwin waarschijnlijk niks voor jou.

Het moet gebeuren in 1 - 3 uur

Waar je bij camping-animatie meerdere dagen hebt om de kinderen blij te maken (en het dus wel eens tegen mag vallen) ligt er bij Blijwin altijd druk op: de feestjes duren 1 - 3 uur en in die periode moet je de kinderen blij maken. Er zijn geen do-overs, herkansingen of andere activiteiten om het recht te zetten. Ik vind deze druk geweldig en haal daardoor altijd het uiterste uit de show.

Je werkt vaak zelfstandig

Regelmatig gaan we in een klein team (2-3 personen) aan de slag. Maar het zal ook regelmatig voorkomen (als je bent ingewerkt) dat je alleen op pad gaat: zelf spullen klaarzetten, zelf de show draaien en zelf opruimen.

Je ziet heel veel kinderen

Waar je op de camping een week lang dezelfde kinderen ziet ga je bij Blijwin 1-4 keer per week naar een andere locatie met telkens andere kinderen. Of het nu een school, carnavalsvereniging of kinderfeestje thuis is: de kinderen (en volwassenen) zitten te wachten op jouw super-blije show!
Lotte Lollig Tik Tok Feestje

Beginnen als Kinder-DJ bij Blijwin?

Lijkt het je leuk om voor Blijwin aan de slag te gaan? Alleen afscheid nemen van de camping, kinderen en collega’s maar niet van het geweldige werk? Neem dan snel contact op! Voor je contact opneemt, check nog even dit:

Je bent:

  • Minimaal 18 jaar oud
  • In het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag of in staat om deze aan te vragen (geen strafblad)
  • Een blij, optimistisch en goedlachs persoon
  • Niet bang voor een microfoon en weet hoe je erdoor moet praten
  • Niet bang om speakers op een draaitafel aan te sluiten (nee, dat is niet moeilijk; maar je moet het wel durven)

Je hebt:

  • Affiniteit met minidisco, kinderdisco, muziek en dansen
  • Het liefst een rijbewijs. Heb je nog geen rijbewijs? Zeker wel reageren.

Onze vacatures: