De wereld van dansende kinderen verdween

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op


Alle feestjes werden geannuleerd
Ik zag de wereld van dansende kinderen om me heen verdwijnen. Door de maatregelen rondom corona worden in sneltreinvaart een heleboel feestjes geannuleerd en verplaatst. Ik hoor de teleurgestelde kinderen op de achtergrond tijdens deze minder blije telefoongesprekken. Dit raakt me niet alleen diep in mijn portemonnee maar ook in mijn hart. Ik wil de wereld blijer maken door kinderen blije herinneringen te geven.

Juist nu hebben kinderen behoefte aan een blij moment
Maar door de coronamaatregelen kan het niet. Niet alleen de kinderen hebben daar trouwens behoefte aan, ik zit er zelf ook diep doorheen. Mijn werk is niet alleen mijn werk, het is mijn passie, mijn hobby. Ik leef ervoor. Dat is niet zomaar. Een goed kinderfeestje, dat is voor mij een feestje waarbij elk kind zichzelf kan zijn. Een moment waarop niemand stoerder hoeft te zijn dan hij van binnen is, elke dansbeweging goed is en niks raar wordt gevonden. Op muziek die past bij de leeftijd van de kinderen – niet kinderachtig natuurlijk, maar met teksten die bij hun belevingswereld passen. Een goed kinderfeestje is een feestje waarop elk kind ontspannen zijn eigen blije zelf kan zijn. Dan is zo’n feestje niet zomaar een leuk moment, nee, dan draag ik een beetje bij aan de ontwikkeling van elk kind tot de leuke evenwichtige volwassene die hij of zij kan worden.

Futloos log ik in op een online cursus
De maandag na de sluiting van de scholen heb ik een cursus via Zoom. Ik kan mezelf nog net aan motiveren om in te loggen, het activeren van de webcam kost me meer moeite. Ik voel me futloos.

Wacht even: dít is inspirerend!
De training wordt gegeven door een bijzonder creatieve man en mijn inspiratie komt gaandeweg op gang. Niet alleen de creativiteit van de trainer inspireert me, het is vooral de tool. In een paar dagen maak ik me Zoom helemaal eigen. Ik besluit de zolder om te bouwen tot studio, ik plan een try-out voor vrijdag (de druk erop houden is altijd goed voor mijn motivatie), bouw een tijdelijke website... ik maak langere dagen dan normaal in hoogseizoen (80+ uur).

Die vrijdag doe ik de try-out van een online kinderfeestje
De try-out blijkt een ongelofelijk succes. Zowel de kinderen als de ouders zijn enorm enthousiast. De eerste boekingen druppelen binnen en van elk feestje leer ik veel. Intussen heb ik in 3 weken tijd meer dan 20 Online Kinderfeestjes gedaan; ruim 500 kinderen heb ik een blij moment mogen bezorgen in deze rare tijd. Via webcams en microfoons verbonden met elkaar. Samen dansen en leuke spelletjes, onder mijn leiding. Afgelopen zondag was het hoogtepunt van de afgelopen periode… “Was het leuk?” “Dit was het leukste feestje ooit”.

Ik zie ze dansen op mijn scherm, ieder in zijn eigen huiskamer. Ondanks corona is de wereld van dansende kinderen weer terug. Ik ben de blijste kinderdj van Nederland.

Meer over mij

Meer over Online Kinderfeestje