Lotte: Mijn stage bij Blijwin

Geschreven door Lotte Lollig op

Ik heb gestudeerd op de Cosmo Academy in Haarlem en dit is een niveau 4 opleiding in de richting Leidinggevende Leisure & Hospitality, dat betekent dat je studeert in de richting van het vrijetijdsleven; werken in een hotel, in de evenementen branche of in de entertainmentindustrie. De stages via school zijn vooral in de richting van het entertainment. In mijn eerste jaar heb ik via school stage gelopen op een camping in Bloemendaal. In mijn tweede jaar heb ik er voor gekozen om een eigen stage te doen, omdat ik graag een ander soort bedrijf wilde leren kennen die werkt met entertainment, omdat de stages die mijn school aan bood alleen op een camping of in een hotel terecht kon komen. Ik zocht op www.stagemarkt.nl en zocht naar een bedrijf die entertainment bied, dicht bij mij huis was en waar ik niet intern hoefde te zitten, aangezien ik dat niet altijd even prettig vond.


Al snel vond ik Blijwin. Ik las het verhaal die bij de advertentie stond, keek op de website en ik was meteen erg enthousiast! Ik stuurde en mail naar Edwin met daarin dat ik een stageplek zocht voor in de zomer en hoeveel uur ik moest maken. Ik kreeg een enthousiaste mail terug van Edwin Rasser of ik op gesprek wilde komen

Stage Leisure Hospitality

Sollicitatiegesprek

Tijdens het gesprek hebben we het vooral gehad over waar mijn stage aan moet voldoen en hebben we alles even doorgenomen. Wat verwacht ik van Blijwin en wat verwacht Edwin van mij?

Je leert veel & Krijgt lef

Ik heb stage gelopen van april tot november 2019 en ik heb het ervaren als een enorm leerzame, gezellige en vooral blije periode. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, zelf leren draaien en ben begonnen met zelf shows te doen, wat ik nooit had verwacht bij mijn eerste gesprekje! Je krijgt enorm veel lef, omdat je zoveel verschillende mensen tegenkomt en elke keer moet je weer opnieuw knallen, zodat elke show een succes wordt. Je bent met klanten veel in contact en daardoor is het afstappen op mensen opeens helemaal niet meer zo spannend, omdat het de gewoonste zaak van de wereld voor je is geworden!
Ook de kinderen worden echt fan van je, ze kijken naar je op. Veel kinderen willen ook DJ worden en zien jou dus echt als hun voorbeeld! Maar ook als je meedanst, glittertattoos plakt of spelletjes meedoet, de kinderen vinden het geweldig!
Stage als DJ

Heel afwisselend

Wat ik vooral heel erg leuk en bijzonder vond is dat ik als ik een hele week werk, ik zo meer dan 100 verschillende kinderen zie en dat je sommige kinderen nog een keer daarna tegenkomt, wat ik echt niet had verwacht! Op de camping waar ik heb gewerkt zie je kinderen een paar weken lang elke dag en gaan ze je echt leren kennen, maar dat kan dus ook bij Blijwin! XD

Mijn werkzaamheden

Ik heb het al een beetje verteld wat ik allemaal heb gedaan, maar laat ik nog even op een rijtje zetten wat je werkzaamheden zijn als je gaat werken bij Blijwin; Blijwin is een kinderdisco bedrijf dus natuurlijk doe je heel veel shows! We gaan door het hele land (soms ook naar Belgi├ź) en daar maken wij de kinderen blij met een coole disco. Tijdens een show motiveer je de kinderen om lekker mee te doen, dans je mee, maar ook kan je bijvoorbeeld glittertattoos plakken, helpen bij onze photobooth etc. uit eindelijk zul je ook leren draaien en wie weet draai je ooit dan ook je eigen show! Hoe cool!?!
Buiten dat je shows doet, moet er natuurlijk ook werk achter de schermen worden gedaan, zoals mail/bel contact met klanten, schoonmaken, inkopen doen etc.
Schuimparty Lotte

Hele leuke tijd!

Ik heb mijn stage ervaren als een hele leuke tijd! Ben jij op zoek naar een leuke stage, hou je van kinderen, lekker gek doen en wil je mensen blij maken? Stuur dan een leuke mail naar Edwin@blijwin.nl en wie weet word jij onze nieuwe collega­čśë