Klassefeest of Klassenfeest - hoe schrijf je het?

Geschreven door Kids-DJ Edwin op

Klassenfeest of klassefeest - hoe schrijf je het? Het antwoord is klassenfeest, maar waarom dan? Wanneer gebruik je wel en wanneer gebruik je geen tussen -n? Probeer dit in je achterhoofd te houden: is het eerste woord een zelfstandig naamwoord waarvan de meervoudsvorm op -en eindigt, dan schrijf je een tussen -n. Dus bij klassenfeest of klassefeest ga je kijken naar het woord klas. Het meervoud van klas is klassen en eindigt dus op -en. Dus moet klassenfeest met een tussen -n geschreven worden. Geldt bovenstaande vuistregel altijd? Nee, natuurlijk niet, want de Nederlandse taal kent een aantal uitzonderingen. Maar daar zullen we je nu niet mee lastigvallen, want we gaan een klasseNfeest organiseren voor groep 8!


Het leukste klassenfeest organiseren voor groep 8

Groep 8, het einde van een mooie basisschooltijd. De grote stap naar de middelbare school. De hoogste tijd voor een feestje dus. Wil je een klassenfeest (of is het nou klassefeest) organiseren voor jouw zoon of dochter die in groep 8 zit? Blijwin helpt je graag met de organisatie, de apparatuur en het maken van het feestje. Een feestje waarbij heel groep 8 gegarandeerd uit hun dak gaat.

Wanneer je kiest voor een klassenfeest van Blijwin, kies je gegarandeerd voor het leukste klassenfeest voor groep 8 ooit. Waarom? Omdat:

  • Wij ervoor zorgen dat er een professionele dj langskomt met echte disco apparatuur.
  • Wij alle muziek draaien die helemaal hip is én die de klas leuk vindt.
  • Er niet alleen maar wordt gedanst, maar er ook leuke spelletjes en battles georganiseerd worden.
  • Alle kinderen aan het einde van dit klasse feest een leuk aandenken krijgen. Op deze manier blijft iedereen dit mooiste groep 8 feest nog lang herinneren.

Ben je op zoek naar nog wat extra’s, naar nog meer entertainment? Wat dacht je dan van onze photobooth, rookmachine, popcornmachine of een heuse schuimparty? Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Wij maken van jouw klassenfeest een klasse feest

Een klassenfeest, georganiseerd door Blijwin, is natuurlijk wel altijd een KLASSEfeest 😉. Klinkt dit als muziek in je oren? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. Dan zorgen wij voor een onvergetelijk groep 8 klassenfeest.

  • Blijwin
  • Blog
  • Klassefeest of Klassenfeest - hoe schrijf je het?