Sinterklaas muziek 2022: Blijwin's top 11 met feestelijke Sint muziek

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op

Elk jaar worden we weer blij van nieuwe Sinterklaasmuziek. Als Kinder-DJ mag ik vele Sinterklaasfeesten (zowel openbaar als besloten) aankleden met een geweldige Sinterklaas show. En ik vind het heerlijk om dan te dansen op hippe Sinterklaasmuziek. Natuurlijk zingen we ook heerlijke traditionele Sinterklaasliedjes, maar dansen? Dansen doen we het liefst op nieuwe muziek. Elk jaar komen er nieuwe liedjes bij, ik zet de nieuwkomers van 2020 voor je op een rij!


Sinterklaas muziek 2022

Hieronder vind je mijn top 11! Ik heb ook een Sinterklaas playlist op Spotify samengesteld!

1. Pietenkidz - Juichen voor de Sint

Op dit nummer gaan wij helemaal uit ons dak, zowel onderweg als tijdens de Sinterklaasshows! Deze nieuwkomer blijven we nog jaren draaien.... feest van begin tot eind (net als onze kinderdisco)

2. Danspiet - Pietenboot

Wij zijn al jaren fan van Danspiet, we gebruiken deze liedjes graag in onze shows omdat er leuke dansjes bij horen. Dit jaar is daar Pietenboot aan toegevoegd. Dank u Danspiet!

3. Blijwin - TikTok dansje naast mijn schoenen

We hebben zelf ook een nieuw Sinterklaas liedje gemaakt: TikTok dansje naast mijn schoenen. Doe elke avond een TikTok dansje naast je schoenen zodat je zeker weet dat je geen taai taai pop krijgt!

4. Raak - Het is weer Sinterklaas

Raak maakt elk jaar weer geweldige Sinterklaas muziek; dit nummer gaat natuurlijk over de goedheiligman, Ozosnel en de pieten!

5. Kliederpiet - Het Sinterklaaslied

Tijd om lekker te kliederen en mee te zingen met Kliederpiet!

6. Mylene en Rosanne - Het Paard van Sinterklaas

Mylene en Rosanne zijn dit jaar voor een samenwerking gegaan met Danspiet. Helaas niet te vinden met een dansje op Youtube, maar wel te beluisteren via Spotify.

7. Totally Sint - Zwaai Naar Sint

De eerste nieuwkomer van dit jaar is Totally Sint. Zij komen met een lekker dansbaar nummer. Er hoort een eenvoudig dansje bij (en daar houden we van) welke wordt voorgedaan in de clip: Love It!

8. Coole Piet & Danspiet - Swingelele

Sommige samenwerkingen moeten wel vuurwerk geven: dat geldt ook zeker voor Coole Piet en Danspiet. Zij bewijzen dat ze niet alleen goed Sinterklaas-muziek kunnen maken, maar het samen nog beter kunnen!

9. Sjon en Sjeffrie - Daar word ik vrolijk van (Pepernotenversie)

Sjon en Sjeffrie worden vrolijk van gestrooide pepernoten; het tegenovergestelde van Rob Geus dus eigenlijk. Ze hebben een bestaand eigen liedje omgebouwd naar een Sinterklaas versie. Normaal gesproken word ik daar niet zo vrolijk van, maar dit is aardig gedaan. Niet te vinden op Youtube, daar word ik dan weer wat minder vrolijk van.

10. Coole Piet & Luan Bellinga - Paniek op het kasteel

Vorig jaar bracht Luan Bellinga zijn eerste Sinterklaas liedje uit; dit jaar is het tijd voor de tweede. Met niemand minder dan Coole Piet.

11. Danspiet - Het Uitzwaailied

Danspiet had het er maar druk mee dit jaar; vier keer in deze lijst. We zwaaien de lijst toepasselijk af met Het Uitzwaailied ;)

Kinder-DJ Boeken voor je Sinterklaasfeest?

Wij maken je Sinterklaasintocht of Sinterklaasfeest geweldig met onze Kinderdisco! Volledig voorzien van Sinterklaas muziek, leuke spelletjes en special effects! Lees meer over onze Sinterklaas Disco

Tips voor je Sinterklaasviering nodig?

Eerder schreven we al een blog met 8 tips voor je Sinterklaasviering.

  • Blijwin
  • Blog
  • Sinterklaas muziek 2022: Blijwin's top 11 met feestelijke Sint muziek