Paniek: geen TikTok dansje

Geschreven door Kids-DJ Edwin op

Ik sta op een kinderfeestje voor 8 meiden van 8 jaar met paniek in de ogen. “We kennen het dansje bij dit liedje niet”. We hebben er net een hele TikTok mash-up opzitten waarbij ze binnen een halve seconde het liedje herkennen en de danspasjes er foutloos uitgooien.


TikTok en Minidisco steeds groter

Ik maak dit steeds vaker mee bij publiek dat mij niet kent. De Minidisco is de afgelopen jaren een steeds groter onderdeel geworden van animatie programma’s op campings en TikTok dansjes beslaan een steeds groter deel van de vrije tijd van kinderen. Wat de Minidisco en TikTok gemeen hebben? Bij beide dans activiteiten hoeven kinderen niet creatief te zijn: doe wat je moet doen.

Alleen dansen hoe het hoort

Wat ze ook beide gemeen hebben is dat door de Minidisco en TikTok (en Fortnite) steeds meer kinderen gaan dansen. Een geweldige trend want niets is zo fijn om de muziek te voelen en je te uiten hoe de muziek je doet voelen. Maar het slaat wel door: kinderen durven steeds vaker niet vrij te dansen.

Volg je gevoel

Dat is het moment dat ik om de hoek kom kijken. Ik gebruik de Minidisco en TikTok trends om een veilige en dansende sfeer te creëren. Maar ik ga ook zo snel mogelijk buiten deze gebaande paden. Doe ook vooral eens iets wat je voelt in plaats van wat je weer. Doe je ogen dicht en dans alsof er iemand kijkt.

Doe je ogen dicht en voel je vrij

Dat is waar ik het kinderfeestje mee heb opgepakt. Dansen met je ogen dicht. Er is niemand die iets van jou of je moves vindt. Laat de muziek je leiden en de vrijheid je hoofd verblijden.