Halloween muziek voor kinderen

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op

Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Ook onder kinderen! Ik geef je muziek tips voor je griezel halloween disco. Natuurlijk noem ik ook mijn eigen Halloween liedje die ik dit jaar (2022) heb uitgebracht. Veel luisterplezier!


Halloween Griezel Disco Top 13

Speciaal voor Halloween heb ik een vette Top 13 gemaakt, je vindt hem hieronder. Gebruik deze tips om een Halloween feest te bouwen!

Bonustip: Playlist

Oke, deze blog begin ik een beetje gek. Ik begin namelijk met de bonus-tip, namelijk mijn Halloween playlist op Spotify. Volg deze playlist en sla hem op je telefoon op zodat je altijd de leukste Halloween muziek voor kinderen bij de hand hebt! Heb je een tip? Stuur me dan zeker een mailtje: edwin@blijwin.nl

1. Blijwin - Hi Ha Halloween

Ik begin schaamteloos met mijn eigen Halloween liedje! Geschreven om kinderen vooral te laten griezelen en in te laten zien dat Halloween geen horror hoeft te zijn. Uitgebracht inclusief videoclip op youtube!

2. Kinderen voor Kinderen - Gruwelijk eng

In elke top 10 die ik maak hoort een liedje van Kinderen voor Kinderen. Stiekem vond ik Gruwelijk Eng een geweldig kinderboekenweek-thema, het liedje gebruik ik nog ieder jaar rond Halloween!

3. Kinderkoor Klavertje Vier - De Spoken

Toen ik besloot om een Halloween show te maken en Spotify rond ging zoeken kwam ik deze supervette cover van Ghostbusters tegen!

4. Andrew Gold - Spooky Scary Skeletons

Deze werd twee jaar geleden populair op TikTok en er hoort ook een dansje bij (die ik uiteraard niet kan;) )

5. Michael Jackson - Thriller

Deze is nog veel ouder dan Kinderen voor Kinderen's Gruwelijk eng... maar hoe kan een Halloween feest zonder Thriller? Ik heb oprecht geen idee!

6. Kesha - Cannibal

Ook Cannibal is bekend van TikTok en daarmee is dit liedje over kannibalen uitermate geschikt voor je Halloween Griezel feest!

7. Ran-D, Bassjackers - Zombie - Bassjackers Remix

Ik kan genieten van een goede remix tijdens een feestje, en deze is echt tof. Het leuke is dat de volwassenen hem zo meezingen, de kinderen hem vaak ook kennen... en dat hij niet meer uit je hoofd gaat is een mooie bijkomstigheid.

8. DD Company - Zombiedans

We blijven in het zombie thema! Ken jij de Zombiedans al? Een heel stuk makkelijker dan de bovengenoemde TikTok dansjes - minstens zo geschikt voor je Halloween party!

9. David Seville - Witch Doctor

Hier zijn natuurlijk ook veel modernere (nederlandstalige) versies van, echter vind ik het engels en het kinderstemmetje hem net iets luguberder maken, en daarmee meer geschikt voor Halloween!

10. Huuxx - Harry Potter

Zoals je misschien wel weet ben ik een groot Harry Potter fan. En het tover-thema van Harry Potter past prima bij Halloween. Ook het melodietje is geschikt voor Halloween... echter is de Harry Potter theme niet heel dansbaar. Gelukkig is HUUXX daar met een vette Remix!

11. DD Company - Grote Groene Griezelmonster

Deze dans je natuurlijk in de zomer op vakantie. Ken je het dansje van de zomervakantie? Dan kan je hem ook mooi meedansen tijdens het Halloween feest!

12. Bertus en Jaapie - Hallo Halloween (Remix)

Bertus en Jaapie stonden tot vorig jaar dagelijks met een Halloween show in Toverland. Het is daarom niet gek dat ze een tof Halloween liedje hebben. Ik ben voor feestjes vooral fan van deze remix!

13. Snollebollekes - De Vloer Is Lava

Een feest top 13 zonder Snollebollekes? Dat kan niet anno 2022. Daarom heb ik de meest toepasselijke Snollebollekes Song op 13 gezet, dat is immers de beste plek in een Halloween lijstje.