Virtuele Lippenstift in Zoom: zo doe je dat!

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op

Af en toe noemen mensen mij gekscherend de zoom-master. Ben ik niet hoor, ik ben gewoon heel vaak de host op Zoom. Vandaag is het precies 1 jaar geleden dat ik het eerste [Online Kinderfeestje](/online-kinderfeestje) gaf. Ondertussen staat de teller op meer dan 100 feestjes. Hoog tijd om een blog te schrijven over mijn favoriete nieuwe functie!


Zoom maakt het mooier

Sinds mijn eerste kennismaking is er en hoop veranderd aan Zoom. Het werd veiliger (gelukkig) en leuker! Zo kon je al een tijdje varkensoren dragen en sinds kort zit er zelfs virtuele make-up in Zoom! En dat werkt verdomd goed! Het maakt minder fouten dan de virtuele achtergrond (al komt dat misschien door mijn haar). De enige fout die de virtuele lippenstift soms maakt is dat de lippenstift op mijn virtuele achtergrond zit in plaats van op mijzelf, virtueel geklieder!

Hoe draag je de virtuele zoom lippenstift?

Maar het leek me leuk om uit te leggen waar je de virtuele lippenstift kunt vinden. Let goed op, zorg dat je gebruik maakt van de laatste versie op een computer of laptop.

Stap 1

Linksonder je scherm vind je de mute knop en camera knop. Naast die knoppen staat een pijltje omhoog, dat is sowieso handig om te weten. Daarmee kom je razendsnel bij je audio en video settings. Vandaag gaan we naar ‘Choose Video Filter’
zoom-lippenstift-stap1

Stap 2

Je zit nu in mijn lievelingsscherm van Zoom, je kunt wel raden waarom… we laten de varkensoren en virtuele mondkapjes vandaag achterwege, we klikken linksonder op ‘Studio Effects’!
zoom-lippenstift-stap2

Stap 3

Zei ik net dat we in mijn lievelingsscherm zaten? Dit is mijn nieuwe! Je kan hier allerlei ellende op je gezicht smeren en het zit zo goed in elkaar dat mensen die de functie niet kennen er direct in trappen! Laatst zat ik bij een Ondernemersnetwerk te vergaderen en die mensen dachten echt dat ik een kwartier eerder was opgestaan voor magenta lippenstift. Terwijl ik blauwe op had ;)
zoom-lippenstift-stap3

Tip: Bovenin dit make-up scherm staat een vinkje 'Apply to all future meetings'. Staat het vinkje aan? Dan zit je bij een volgende meeting direct weer met de juiste lipkleur ;)

Ken je een kind dat zijn of haar kinderfeestje niet kan vieren door Corona? Vertel ze over mijn Online Kinderfeestje! Nederlanders (en Vlamingen) van over de hele wereld hebben het feestje geprobeerd en vonden het super-gaaf. Dansen, Spelletjes en Gek doen; wie houdt daar nou niet van?

  • Blijwin
  • Blog
  • Virtuele Lippenstift in Zoom: zo doe je dat!