Zoom-Upgrade: Weer helemaal blij

Geschreven door Kids-DJ Edwin op

“Grappig om naar jou te kijken. Je ziet alleen je hoofd in je vrolijke achtergrond. Met af en toe een microfoon in je oog.”


De laatste der Mohikanen

Waarschijnlijk ben ik een van de laatste van Zoomend Nederland en zat jij vorig jaar al op een Zomers strand te Zoomen. Met mijn online kinderfeestjes had ik al snel een duur stuk software nodig voor timers, plaatjes, etc. En bij deze software moest je ook nog extra betalen voor een virtuele achtergrond. Omdat ik ervan uitging dat de Online Kinderfeestjes tijdelijk zouden zijn vond ik dat niet noodzakelijk.

Online feestjes blijven

Ondertussen is gebleken dat de Online Feestjes door Corona niet snel zullen stoppen. Het blijkt de ideale oplossing voor familieverjaardagen, kinderen in risico groepen, expats in het buitenland, scholen, gemeenten… Velen weten mij te vinden voor een supertof Online Feestje.

Last minute wijziging

Vorige week besloot een klant een Onlinefeestje om te zetten in een feestje op locatie. Eigenlijk kon dat niet in mijn planning omdat er een ander Online Kinderfeestje voor gepland stond. De oplossing? Rijden naar de locatie, feestje via Zoom vanuit de auto in de buurt van de locatie (stilstaand). En toen had ik ineens een virtuele achtergrond nodig om te verbloemen dat ik in de auto zat. Mijn aanleiding om de knoop door te hakken en de Virtuele Achtergrond bij te kopen en het is heerlijk: ik kan nu nog meer aanpassen, de feestjes nog meer op maat maken.

Tijd reserveren = Locatie nader te bepalen

Zo blij als een kip met mijn nieuwe Virtuele Achtergronden dus, ik had daar vorig jaar eigenlijk al mee moeten starten. Niet omdat de feestjes zonder niet goed waren, maar omdat ik er zelf blij van word. En hetzelfde zie ik met ouders die vorig jaar de kinderfeestjes van hun kinderen uitstelden: super-blij dat ze hem nu wel door laten gaan. Online of op Locatie? Het kan allebei. En zoals je in het voorbeeld zag: als je maar een tijd in mijn agenda hebt gereserveerd kunnen we altijd later op zoek naar een andere invulling: de beste op dat moment. Gaan de besmettingen omlaag en wil je switchen van online naar locatie? Dan mis je alleen de virtuele achtergrond en zie je de microfoon niet in mijn oog verdwijnen.