" />

10 tips voor een Awesome groep 8 disco

 • Tags: Feesttips
 • Datum: 05-02-2018

1. Geef één feest

Groep 8 zit er op, en dan moet er worden gefeest. Voor je het weet heb je 6 barbecues, 3 discofeesten en een sleepover. Dat is een hoop geregel voor iedereen (waaronder de ouders) en het past net niet in alle agenda's. Resultaat? De ene keer ontbreekt de helft van de meiden en de andere keer is net die ene klasgenoot er niet die je nog verkering moest vragen omdat je daar eigenlijk al sinds groep 4 stiekem verliefd op bent.
Probeer feestjes daarom te combineren. Geef een feest met al je vrienden en vriendinnen en maak het volledig awesome. Op die manier is je budget hoger, kan je een datum inplannen waarop iedereen kan én het is makkelijker te organiseren. Zowel voor jou als voor de ouders. En een barbecue is prima te cominberen met een disco én een sleepover. Desnoods fiets je die avond van huis naar huis: barbecuen bij iemand met een grote tuin, disco'en bij iemand met een eigen bedrijf of op school en de sleepover... tsjah, dat kan letterlijk overal :)

2. Geef het samen

Deze tip gaat verder waar de vorige tip eindigde: geef het samen.
Een disco feest kan behoorlijk wat gaan kosten: locatie, dj, eten en drinken, versiering... Het kost al snel meer dan je ouders willen betalen. Hoe los je dat op? Door het samen te vieren. Op die manier kunnen je ouders kosten delen, is je budget hoger en wordt je feestje dus veel leuker. En de voorpret met je vrienden/vriendinnen is onbetaalbaar!
Gratis bonus-tip: gebruik een app om de kosten makkelijk te kunnen delen, bijvoorbeeld Slice of Samenbetalen.

KinderDJ tijdens groep 8 disco

3. Koop een geweldige outfit en maak een awesome entree

Nu je je groep 8 eindfeest gaat organiseren samen met je beste vrienden/vriendinnen kan je daar mooi van profiteren. Koop met zijn allen een outfit die mooi bij elkaar past en verzin een awesome entree! Terwijl je gasten al bij de disco staan te wachten zitten jullie nog verstopt met confetti-knallers van de Action in je handen. Met de DJ heb je afgesproken op welke muziek je graag binnen wil komen. De muziek wordt gestart, jullie komen binnen, daar is confetti... en iedereen juigt!

4. Verzin het beste thema ooit

Origineel hoeft het niet te zijn trouwens, als het maar het beste thema is. Wat werkt goed? NEON bijvoorbeeld. Regel een blacklight (Blijwin kan die meeleveren bij de groep 8 disco) en iedereen licht op. Niet alleen dat, als je het goed versierd hebt licht alles op!
Goedkoop versieren? Plak de ruimte af met vuilniszakken (dan is het gelijk donker) en verf daar met NEON-verf op, dat is hartstikke goedkoop, je kan alles verven wat je wil en het ziet er supervet uit!
Bonus-tip: knip de vuilniszakken niet open maar laat ze dicht. Zo kan je ze nog een keer gebruiken en wordt het extra donker.

10 tips voor een Awesome groep 8 disco
Met verf op een vuilniszak

5. Maak een uitnodiging met de perfecte foto

Niet onbelangrijk natuurlijk, nu jij het met je vriendengroep gaat organiseren kan het misschien een beetje verwarrend worden voor je klasgenoten van wie de uitnodiging komt en een hele lijst met namen staat niet zo gezellig. Maak daarom een leuke groepsfoto (het liefst natuurlijk in je thema) en gebruik die als uitnodiging.
Extra tip: zet duidelijk de tijden op je uitnodiging! Sommige mensen komen altijd te vroeg (dat is echt niet handig, dan is de dj misschien nog aan het opbouwen) of veel te laat (en missen op die manier jullie perfecte entree). Niet leuk! Zet daarom op je uitnodiging een inloop-tijd, een starttijd (en dan moet je écht binnen zijn) en een eindtijd. Vind je het leuk als alle ouders er ook nog even bij zijn? Zet dan duidelijk een tijdstip op de uitnodiging. Want als al die ouders er halverwege het feest al zijn en jullie willen net gaan slowen... awkward!

6. Voorkom de cadeautjesberg

Is deze groep 8 disco ook jullie laatste kinderfeestje? Dan gaan de kinderen er misschien van uit dat ze een hele berg cadeaus mee moeten nemen voor jou en je vrienden/vriendinnen. Dat klinkt leuk, maar je krijgt allemaal kleine cadeautjes die allemaal uitgepakt moeten worden. Wist je dat het uitpakken van een cadeau gemiddeld één minuut duurt? Daar gaat een half uur van je fantastisch in elkaar gezette groep 8 disco. Dat is echt super zonde! Vraag daarom één groot cadeau, van al die kleine beetjes kan je iets supervets kopen!
Wil je toch liever kleine cadeaus? Vraag op de uitnodiging of je gasten twee namen op het cadeau willen schrijven: die van zich zelf én die van jou, de ontvanger. Maak een mooie cadeautafel... na het feest begint het tweede feest: je kan de cadeaus open maken! En omdat de namen van de afzenders op de cadeaus staan kan je iedereen wel persoonlijk bedanken.

7. Hou de hapjes simpel

Iedereen staat zijn longen uit zijn lijf te schreeuwen en helemaal uit zijn dak te gaan. Daar krijg je wel een beetje honger van natuurlijk. Belangrijkste tip: hou het simpel. Twee schalen chips, een berg snoeptomaten en 8 gesneden komkommers is genoeg! De meeste mensen houden eten over na een disco!
Extra tip: koop alleen eten en drinken dat je thuis ook gebruikt. Op die manier kan je voldoende kopen en het later ook nog gewoon gebruiken.

8. Langer is niet beter!

Een discofeestje is best vermoeiend. De DJ laat je gedurende het hele feest dansen, swingen en springen! Hoe zorg je er voor dat dat van het begin tot het einde goed gaat? Door het niet te lang te laten duren. Een groep 8 disco is 2.5 á 3 uur het allerleukste. Lang genoeg om te dansen op alle muziek die jullie leuk vinden, en niet te lang, zodat je op alle muziek kan dansen.
Extra tip: Zorg ervoor dat je ook leuke disco-spelletjes doet tijdens de disco! Huur je Blijwin in? Dan is dat volledig geregeld, de disco van Blijwin is een combinatie van disco, battles en alle muziek die jij leuk vindt.

9. Hoe eerder hoe beter

Dat gaat natuurlijk niet over het tijdstip. Qua tijdden kan bijvoorbeeld prima 20:00u-22:30u aanhouden.
Nee, dit gaat over de datum plannen. Hoe vroeger je er bij bent hoe meer mensen kunnen. En dat is niet alleen belangrijk voor je klasgenoten (die allemaal een drukke agenda hebben met sporten, clubjes, etç.) maar ook voor bijvoorbeeld een dj die je in moet huren. Wist je dat Blijwin afgelopen juni/juli 33 keer nee heeft moeten verkopen over één specifieke datum? Dat doen we niet graag maar vol = vol. Wees daarom vroeg met het plannen van je groep 8 disco, het is helemaal niet gek om daar nu (februari) al over na te gaan denken. Ook al geef je het pas in mei/juni/juli.

10. Zet iedereen op de foto

Dit is de afsluiting van groep 8 en dat is aan de ene kant super leuk... maar aan de andere kant... Nouja, goed, daar kom je wel achter.
In ieder geval, het is leuk om tijdens de disco iedereen nog een keer op de foto te zetten! Regel een vader met een spiegelreflex camera en zorg dat er genoeg foto's worden gemaakt!
Doe je het liever zelf? Huur dan bijvoorbeeld een photobooth. Met een photobooth krijg je alle foto's digitaal en kan je ze ook direct uitprinten als aandenken!

Dit waren de tips van Blijwin voor je meest awesome groep 8 disco! Misschien kan je er iemand mee helpen, misschien zijn ze super interessant voor je zelf...

Heb je misschien zelf nog extra tips? Laat het even weten.
Wil je Blijwin inhuren voor je groep 8 disco? Neem dan contact op: edwin@blijwin.nl of 071-234 0 456

Meer blog berichten

Caprese Spiesjes

Natuurlijk kun je het spiesje gewoon rijgen, máár omdat het bijna Valentijn is, maak ik deze keer een hartje van de tomaatjes

Lees meer

Gezonde Tortilla Chips

Wat is een feestje zonder een grote graaibak met chips op tafel? Jammer dat het bomvol zout en vet zit. Deze tortilla chips zijn een goede vervanger!

Lees meer

Homemade Eierkoeken

Wil je iets anders dan chips of spekkies? Dan is dit wellicht een leuk idee! Zeker voor de jongsten is deze ‘snack’ een uitkomst!

Lees meer
Waarom Blijwin?

Waarom Blijwin?

 • We scoren gemiddeld een 9.4 in klanttevredenheid
 • Entertainment tijdens de kinderdisco
 • Door deze combinatie hebben alle kinderen een leuke avond
 • Onze kinderdisco wordt altijd afgestemd op de doelgroep
 • Wij leveren kinderdisco's voor kinderen van 3 - 13 jaar
 • Wij zijn pas tevreden als alle kinderen lachen
 • Jaarlijks verzorgen wij kinderdisco's voor tienduizenden kinderen
 • Onze shows zijn kindvriendelijk maar absoluut niet kinderachtig
 • Wij horen regelmatig "Dit was het leukste feestje ooit"!
Bekijk alle voordelen!

Wat kost het?

Vul je gegevens in, dan krijg je zo snel mogelijk bericht!

Blijwin Contact Details:
Ringkade 23 2315EH LEIDEN Leiden, Nederland
+31 71 234 0 456, m@blijwin.nl Edwin Rasser
9.3/10
96 beoordelingen
Kinderdisco Blijwin (Klantenvertellen)
Blijwin https://www.blijwin.nl/img/blijwin_logo_svg.svg
9.3 (hoogste cijfer: 10)
op basis van 72 beoordelingen
Blijwin de Kinderdj (Facebook)
Blijwin https://www.blijwin.nl/img/blijwin_logo_svg.svg
4.8 (hoogste haalbare sterren: 5)
op basis van 41 beoordelingen