Veertien jaar geleden

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op

“We hebben je aanvraag binnen gekregen maar ik snap het niet.” Het is precies 14 jaar geleden dat ik mij aanmeldde om een droom in vervulling te laten gaan: entertainer op een Franse camping. Dorien van het bedrijf (Double A) was perplex dat ik me ruim 11 maanden van tevoren al aanmeldde. Maar ja: ik wist dat ik het wilde, maar op mijn 17e nog niet mócht. Dus deed ik wat ik al kon doen: me vast aanmelden voor het jaar erna.


Gek op de camping animatie

Toen ik klein was was ik gek op de camping-animatie. Als kleine jongen deed ik het liefste elke dag mee met knutselen, minidisco. Werd er een talentenjacht georganiseerd dan was dat het feest van het jaar. Voor mij dan, van entertainen wist ik nog niet zoveel en ik zal nooit vergeten dat ik ooit als een houten plank een liedje van Clown Bassie stond te playbacken ergens in de Franse Pyreneeën.
Animatiewerk 2007

Helpen bij animatie

Toen ik naar de middelbare school ging, was ik nog steeds niet weg te slaan bij het animatieteam. Of ik nu mocht helpen bij het organiseren van een speurtocht, mijn DJ-kunsten mocht vertonen voor of na een avondshow of met 2 meiden van het animatieteam een geweldige K3-imitatie mocht doen: ik werd er blij van en mijn animatiehart ging steeds sneller kloppen.

Een gesprek van veertien minuten heeft veertien jaar impact

Dat vertelde ik Dorien. Het was even stil aan de andere kant van de lijn en ze nodigde me graag uit voor de eerste sollicitatiegesprekken in september. Ze wist niet half hoe blij ze me dat moment maakte. En we wisten allebei niet hoe bepalend dit telefoongesprek zou zijn voor de komende decennia van mijn leven. Ik zou zeven keer 5-10 weken naar Frankrijk gaan voor dit bedrijf, waarvan drie keer terwijl ik een fulltime baan had in Nederland. En uiteindelijk zou het resulteren in Blijwin: mijn passie.
Animatiewerk 2014

Wat plan jij voor komende zomer?

Die éne keer vooruitkijken en actie ondernemen had dus veel resultaat. Ik kan het je aanraden! Wat ga jij nu alvast plannen voor volgende zomer? Het is toch heerlijk om daar nu alvast naar uit te kijken? Misschien gaat je kind dit jaar naar groep 8 en is het een idee om nu alvast een datum te prikken voor het eindfeest van groep 8. Dat lijkt vroeg maar is wel heel verstandig; aan het einde van het jaar wordt het altijd extreem druk en verkopen we helaas vaker nee dan ja. Als je nú reserveert, ben je niet alleen verzekerd van een topfeestje voor je kind als afsluiting van groep 8. Je creëert ook een herinnering waar hij of zij nog jaren plezier van zal hebben. Wedden dat ‘ie er over veertien jaar (ja, dan is het een twintiger!) nog goede herinneringen aan ophaalt?