Ik wil geen TikTok dansje leren

Geschreven door Kids-DJ Edwin op

“En nu het dansje nog leren” lees ik onder een van mijn recente TikTok’s als reactie. De grap is dat ik een tijdje TikTok’s heb gemaakt waar ik de standaard TikTok dansjes had ingestudeerd. Ik was per filmpje meer dan een uur bezig (ik ben Danslectisch - ik kan een dansje uren oefenen en nog niet kunnen) en raad eens? Allemaal minder dan 1000 views. Een dansje instuderen en doen is niet mijn podium. Gelukkig voel ik de vrijheid om ervan af te wijken en heb ik mijn eigen vrije podium gemaakt.


Laat je leiden door muziek

En dat geef ik kinderen ook mee tijdens mijn show: wees wie je bent. Doe wat je doet vanuit je zelf. Doe wat goed voelt. Laat je leiden door de muziek binnen je eigen grenzen, capaciteiten en grenzen. En natuurlijk is er ruimte om wel dat ingestudeerde TikTokdansje wel te doen.

Voel de vrijheid

Bij mij mogen kinderen ervaren hoe vrijheid van expressie voelt. Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied, ik laat me in mijn leven zo min mogelijk leiden door scherpe kaders, overdadige gedragsnormen en andere vrijheidsbeperkingen. Toen ik nog op kantoor zit als ambtenaar/webdeveloper was er een constante strijd of ik met slippers/korte broek naar mijn werk mocht. Althans, strijd, het mocht niet en ik deed het zo veel mogelijk wel.

Verzin wat leuks

Ik breng kinderen geen ongehoorzaamheid bij, ik breng ze bij dat ze mogen gaan staan voor wie ze zijn. Dat ze zich niet hoeven te conformeren aan een TikTok dansje als ze zelf iets leukers kunnen verzinnen. Als niemand iets leuks kan verzinnen hoe komen er dan nieuwe blije dingen in de wereld?

Binnenkort weer op TikTok

Misschien zie je me binnenkort een keer op TikTok een TikTok dansje doen. Dat doe ik dan omdat ik daar zelf zin in heb. Anders kies ik mijn eigen weg. Ik doe iets wat ik leuk vind. En als ik het gevoel heb dat ik geen TikTok op wil nemen? Dan voel ik de vrijheid om geen TikTok te maken. Wil je weten hoe zo'n TikTok van mij er uit ziet? Volg me dan zeker op TikTok!