Geen tijd voor Roze Haar

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op

We hebben vandaag geen tijd om je haar roze te verven. Jeetje, dat is jammer. Het is alweer twee jaar geleden dat ik mijn haar roze verfde, dat besloot ik toen in een split-second. “Verf mijn haar anders maar Magenta” zei ik tegen de kapper. Ik ga graag naar de kapper zonder afspraak, ook omdat je dan van tevoren niet hoeft na te denken wat er allemaal moet gaan gebeuren. Maar nu is zelfs mijn kapper-zonder-afspraak gewoon een kapper op afspraak. Je plant een exacte tijd, je moet van tevoren laten weten wat je allemaal gaat doen. Dat maakt mijn uiterlijk wat conservatiever: je kan niet last-minute besluiten om je haar roze te verven.


Geen ruimte voor het moment

Ik zie dat bij feestjes ook vaak gebeuren, er wordt zoveel gepland dat er geen enkele ruimte meer is voor het moment. Ik krijg soms tijdschema’s tot op de minuut; hoe laat er taart gegeten moet worden, hoe laat de frietkar komt, hoe laat de cadeautjes uitgepakt moeten worden… dat kan dodelijk zijn voor het feest, soms ontstaat er iets waar je ruimte voor wil creëren. En soms ontstaat het (nog) niet, dan is dat een goed moment voor de taart in plaats van een dansmoment forceren.
blijwin-roze-haar

Zorg voor ruimte

Er zijn feestjes geweest waarbij de kinderen dusdanig druk waren bij binnenkomst dat het beter was om te beginnen met de disco en pas na een half uur taart te eten. Dat raad ik normaliter af, maar in dit geval was dat echt het beste. Om een feest zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat er ruimte is voor flexibiliteit, impulsiviteit en gekkigheid.

roze-haar-kinderdisco-tent

Sta open voor een andere planning

En natuurlijk hebben we een planning aan te houden, grote kans dat ik ergens vandaan kom of nog ergens naar toe moet. Maar binnen de tijden dat ik bij je aanwezig ben moeten we er alles aan doen om ruimte te geven aan de energie en impulsen van de kinderen. Heb je mij geboekt dan mag je me altijd advies vragen voor je planning. Maar mijn belangrijkste advies: geef mij de ruimte om mijn haar roze te verven, geef de kinderen de ruimte om zich op een natuurlijke manier te uiten.

Kinderfeestje boeken? Ik kijk graag met je naar je planning!