Gezonde Tortilla Chips



De tortilla chips is homemade, gemaakt van mais tortilla’s en vraagt nauwelijks tijd en is ook goed zelf te maken door de jarige zelf. Het voordeel aan deze zelfgemaakte chips is natuurlijk dat het aan jou is, hoeveel (of hoe weinig) kruiden en olie je toevoegt. Zelf maak ik deze chips zelfs helemaal zonder kruiden en andere toevoegingen! Waarom?! Dit is immers dé dipsnack bij uitstek, dus door er een lekkere dip bij te gebruiken heb je als ‘dance-snacker’ niet door dat er verder niets aan kruiden op het chipje zit.

Wat heb je nodig?

Mais Tortilla

Snijd de tortilla in ‘pizzastukjes’. Zelf haalde ik 20 stukjes uit één tortilla. Doe de oven aan op 150 graden en laat de tortilla chips 5 – 8 minuten midden in de oven bakken. (Ik moet eerlijk bekennen dat mijn eerste lading er bijna zwart uitkwam, dus blijf er echt lekker bij staan en houd de chips in de gaten!)

Eventueel kun je de chips van tevoren ook even insmeren met olie, daarna een beetje zout erover heen doen en dan pas in de oven schuiven.

Als dip heb ik deze keer overigens een kant-en-klare variant gebruikt, maar zelf maken is natuurlijk ook niet heel moeilijk. Immers heb je dan helemaal alles in de hand qua zout en andere toevoegingen. Wie weet, een volgende keer in een volgende blog…

Dipse!