Wat kost de kinderdisco

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en we sturen de prijslijst naar je toe.

Je zit nog nergens aan vast! Als je ook een voorkeursdatum/dagdeel invult dan ontvang je binnen 24 uur een mail met onze beschikbaarheid op de gevraagde datum.

Prijslijst downloaden zonder gegevens in te vullen? Bekijk onze prijslijsten.

De Zwarte Pieten Discussie stoppen: Stoppen met het Sinterklaasjournaal

Geschreven door Edwin op
Categorie: Sinterklaas

De zwarte pieten discussie staat een blij en veilig Sinterklaas feest in de weg. Als DJ slaap ik in deze tijd een stuk slechter omdat ik er niet gerust op ben dat de kinderen en ik veilig zijn terwijl we feesten.

Deze nationaal gevoerde discussie staat het feest in de weg. En dat is vreemd; het Sinterklaasfeest is van oudsher een kinderfeest dat begint met een intocht in je stad of dorp; gevolgd door feestelijke aangelegenheden in besloten kring. Het Sinterklaasfeest vier je dan ook met gelijkgestemden.

 • De Zwarte Pieten Discussie stoppen: Stoppen met het Sinterklaasjournaal
 • De Zwarte Pieten Discussie stoppen: Stoppen met het Sinterklaasjournaal
 • De Zwarte Pieten Discussie stoppen: Stoppen met het Sinterklaasjournaal
 • De Zwarte Pieten Discussie stoppen: Stoppen met het Sinterklaasjournaal

Meningen opleggen

De afgelopen jaren wordt het Sinterklaasfeest overschaduwt door voor- en tegenstanders van Zwarte Piet die hun mening op willen leggen aan mensen met een andere mening. Dat wordt grotendeels veroorzaakt doordat het Sinterklaas feest tegenwoordig wordt gezien als een nationaal feest dat in het hele land op dezelfde manier gevierd zou moeten worden. Een van de onderliggende problemen komt uit onverwachte hoek: Het Sinterklaas Journaal.

Wij volgen het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal werd voor het eerst geproduceerd in 2001 en was een instant-hit. Een groot compliment aan de makers hiervoor. Echter; doordat het programma zo populair is leggen zij een verhaal op aan heel Nederland. En de afgelopen jaren ook de kleur van Piet. Hoewel de NTR stelt dat ze volgend zijn en niet leidend in deze discussie is het tegendeel waar. Op veel plekken waar ik kom als Kinder-DJ zegt de klant namelijk: “Wij volgen het liefst het verhaal van het Sinterklaasjournaal”. En dat is logisch, immers, vele kinderen kijken ernaar. Echter willen de meeste klanten niet de kleur van NTR's Sinterklaasjournaal volgen (het liefst gewoon bruin) en biedt de NTR geen mogelijkheden aan entertainment-bedrijven om vroegtijdig in te kunnen haken op het verhaal.

Geen nationale piet

Als je het Sinterklaasjournaal af zou schaffen wordt er geen nationale Piet meer opgelegd. Een hele opluchting voor het Sinterklaasfeest; er hoeft geen discussie meer gevoerd te worden over honderden intochten tegelijk. Iedereen die een intocht organiseert gaat zelf over de kleur van Piet; er hoeft geen nationale consensus over te zijn. Elke lokale intocht zijn eigen verhaal, eigen piet… de afgelopen jaren is hier al naartoe gewerkt. Veel lokale comités produceren een eigen Youtube serie om de kinderen voor te bereiden op de komst van Sinterklaas. De lokale serie sluit naadloos aan op de intocht die de kinderen ook in het echt mee maken; voor de kinderen wordt het verhaal levendiger.

Ik zelf ben opgegroeid zonder Nationaal Sinterklaasjournaal en ik vond het Sinterklaasfeest geweldig. Door het idee los te laten dat we het Sinterklaasfeest in heel Nederland hetzelfde zouden moeten vieren kunnen we het Sinterklaasfeest redden van deze vreselijke discussie. Ondanks dat ik een groot compliment zou willen geven aan de NTR voor wat ze hebben bereikt met het Sinterklaasjournaal ben ik bang dat juist dat compliment het Sinterklaasfeest in de weg staat.

Blij Sinterklaasfeest!
Kinder-DJ Blijwin met Piet

Gerelateerde blogs

 • kinderdisco tips Acht tips voor een geslaagd Sinterklaasbedrijfsfeest

  Acht tips voor een geslaagd Sinterklaasbedrijfsfeest

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • Sinterklaas Sinterklaas muziek 2019: Blijwin's top 11 met alleen nieuwe Sint muziek

  Sinterklaas muziek 2019: Blijwin's top 11 met alleen nieuwe Sint muziek

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • muziek Dierendag muziek: kinderdisco muziek over dieren

  Dierendag muziek: kinderdisco muziek over dieren

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • traktaties Kerstengeltjes: snack voor je kerst kinderdisco

  Kerstengeltjes: snack voor je kerst kinderdisco

  Geschreven door Christel op
  Lees verder
 • blijheid Kinder-DJ op teenslippers

  Kinder-DJ op teenslippers

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • blijheid Kinderdisco Gifs

  Kinderdisco Gifs

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder

Blijwin® de Kinder-DJ Kinderfeestjes & Kinderdisco's

Ringkade 23
2315EH Leiden
071-234 0 456 team@blijwin.nl

Kvk 27312634 - IBAN NL54 BUNQ 22903 22741

© Blijwin® Kidsdisco, Kinderdisco's & Kinderentertainment 2015 - 2019.
Blijwin® is een geregistreerd handelsmerk.