ZiggZagg; grootste kinderhit van dit jaar uit KidsTop20

Geschreven door Kids-DJ Edwin op

Het populairste kinderlied van dit jaar staat sinds vorige week niet meer in de KidsTop20. Na slechts enkele weken moest ZiggZagg het veld al ruimen. Is het echt niet meer populair? de afgelopen 24 uur werd het bijna 18.000 keer gestreamd.


In de ruim 3 maanden dat het nummer uit is haalde het ruim 3,3 miljoen streams. De afgelopen 24 uur was dat nog 17.838, op een doordeweekse maandag. Als je dat doorrekent dan zou het deze maand nog ruim een half miljoen streams op moeten leveren. Ongelofelijk goed voor een liedje voor kinderen gericht op de Nederlandse markt.

Vergeleken met B.E.D.A.N.K.T. van Stefania, een nummer dat sinds januari meeloopt in de KidsTop20 (en er nog steeds in staat) presteert ZiggZagg uitmuntend. Stefania haalde de afgelopen 24 uur 1758 streams en sinds januari in totaal 470.000 streams. 1.758 is bijna exact tien procent van ZiggZagg's 17.838.

Het verloop in de KidsTop20 is ook bijzonder te noemen. In de periode januari tot en juni stond Stefania steevast in de top 5. ZiggZagg heeft in totaal 8 weken in de top 5 gestaan. Op 22 april, de week van de Koningsspelen stond ZiggZagg niet op 1… dat correspondeert op geen enkele manier met de luistercijfers. Allicht kan iemand het mij uitleggen 😅

  • Blijwin
  • Blog
  • ZiggZagg; grootste kinderhit van dit jaar uit KidsTop20