Vreemde eend populairste kinderhit van dit moment

Geschreven door Kids-DJ Edwin op

Lisanne Dijkstra gaat met haar liedje 'Vreemde Eend' door het dak. Haar liedje zit nog niet standaard in mijn show, ik kan er tijdens een disco nog niet zo veel mee, en wordt daarom soms aangevraagd. Verzoeknummers zijn bij mijn shows bijzonder en daarom interessant. Andere verzoeknummers afgelopen week waren ‘Offline Beschikbaar’, ‘La Festa’ (bij groep 8!) en ‘Koekje met je Moeder’.


La Festa, wat een feest!

La Festa is natuurlijk al een tijdje uit de lijst verdwenen, maar bewijst daarmee wel een van de beste resultaten van het Junior Songfestival van de afgelopen jaren te zijn; zelden ontstond er tijdens het junior songfestival een liedje dat zo vaak terugkomt in mijn shows als La Festa.

Nog niet veel Good Vibes

De afgelopen week had ik mijn laatste groep 8-feesten. Daarin speel ik regelmatig een spelletje waar de kinderen liedjes moeten raden; daar werd veel geraden afgelopen week. Het liedje dat steevast niet geraden werd? De nieuwe nummer 1 van de KidsTop20: 'Good Vibes'. Het nieuwe finalistenteam heeft op Spotify net de 9.000 maandelijkse luisteraars niet aangetikt. Niet zo gek dus dat het nog niet geraden wordt. Wel gek dat het nummer al op 1 staat in de KidsTop20. Nieuw binnen op 1, dat gebeurt bij andere hitlijsten niet zo snel. Het liedje van vorig jaar is deze week ineens verdwenen. Het nummer stond vorige week nog op 13, boven Stefania en haalde de afgelopen week meer streams dan Stefania's 'B.E.D.A.N.K.T.'. Het wordt nog mooier: 'Living in the Moment' haalde op Spotify meer streams dan 'Good Vibes'.
kidstop20-analyse-22juli

Welkom in de stemlijst Boaz!

Op 'Koekje met je Moeder' en 'Vreemde Eend' kan nog steeds niet gestemd worden in de KidsTop20. Dat zou natuurlijk kunnen komen doordat de redactie met vakantie is en daarom minder alert is op nieuwe liedjes. Al waren ze er wel als de kippen bij om het nieuwe liedje van Boaz Tooren (Reden) op te nemen in de stemlijst. Sinds de première van gisteren (21 juli) is het nummer 244 keer gestreamd op Youtube, op Spotify is het nummer 4312 keer gestreamd sinds 14 juli (2264 maandelijkse luisteraars, dus veel overlap). Het kan er natuurlijk iets mee te maken hebben dat de videoclip is geregisseerd door Jannes Heuvelmans, die eerder meedeed aan het Junior Songfestival (Fource).

Alternatieve top 5

De nieuwe KidsTop20 top 5 zou statistisch gezien als volgt moeten zijn:

  1. Lisanne Dijkstra - Vreemde Eend
  2. Bankzitters - Offline Beschikbaar
  3. Luan Bellinga - Zwaartekracht
  4. Roxy Dekker - Anne-Fleur Vakantie
  5. K3 - Fata Morgana

kt5n

Verantwoording alternatieve top 5

Hoe ik deze lijst heb samengesteld? Ik houd de cijfers van deze liedjes bij en tel het aantal kolommen waarin ze boven de mediaan scoren. Is er een gelijkspel, dan kijk ik naar de mediaan van alle kolommen. Dat was nodig in het geval van Lisanne Dijkstra en de Bankzitters. Vorige week had ik de cijfers van Kalvijn nog niet genoteerd. Als ik dat wel had gedaan, dan was hij waarschijnlijk ook in de Top 5 beland, ten koste van K3.

Over Blijwin

Blijwin is de bekendste Kinder-DJ van Nederland en weet precies wat er leeft bij kinderen als het gaat om muziek. Wekelijks doet hij een analyse van de KidsTop20 omdat er weinig van lijkt te kloppen en het wel erg interessant is welke muziek populair is bij kinderen. De NPO biedt op dit moment geen platform hiervoor en ook geen platform voor nieuwe kindermuziek die niet gerelateerd is aan de NPO zelf. Blijwin scoorde eerder dit jaar een hit ('Lekker mezelf', duet met Bella Ballon) en haalde daarmee bijna 100.000 streams. Na herhaaldelijk aandringen gaf de AvroTros aan dat zij louter bekende artiesten en hun eigen kinderartiesten een platform willen geven.

Andere blogs over de KidsTop20

  • Blijwin
  • Blog
  • Vreemde eend populairste kinderhit van dit moment