Sinterklaas muziek 2020: Blijwin's top 11 met alleen nieuwe Sint muziek

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op

Elk jaar worden we weer blij van nieuwe Sinterklaasmuziek. Als Kinder-DJ mag ik vele Sinterklaasfeesten (zowel openbaar als besloten) aankleden met een geweldige Sinterklaas show. En ik vind het heerlijk om dan te dansen op hippe Sinterklaasmuziek. Natuurlijk zingen we ook heerlijke traditionele Sinterklaasliedjes, maar dansen? Dansen doen we het liefst op nieuwe muziek. Elk jaar komen er nieuwe liedjes bij, ik zet de nieuwkomers van 2020 voor je op een rij!


Sinterklaas muziek 2020

1. Rommelpiet - Pietenfissa!

Op dit nummer gaan wij helemaal uit ons dak, zowel onderweg als tijdens de Sinterklaasshows! Deze nieuwkomer blijven we nog jaren draaien.... feest van begin tot eind (net als onze kinderdisco)

2. Danspiet - Pietenboot

Wij zijn al jaren fan van Danspiet, we gebruiken deze liedjes graag in onze shows omdat er leuke dansjes bij horen. Dit jaar is daar Pietenboot aan toegevoegd. Dank u Danspiet!

3. Party Piet Pablo - Pieten Swish

Ook Party Piet Pablo is al een paar Sinterklaasfeesten lang van de partij. Swishen is nog steeds ongekend populair bij kinderen en daar maakt Pablo mooi gebruik van met de Pieten swish!

4. Coole Piet - Pieten Club Lied

Over pieten gesproken die al een paar jaar van de partij zijn: Coole Piet! Ook hij heeft dit jaar een nieuw nummer uitgebracht waar je lekker op kunt dansen!

5. Rommelpiet - Sinterklaas Skippybal (Bounce links, Bounce rechts)

Wederom de nieuwkomer van dit jaar: Rommelpiet! Naast Pietenfissa komt hij ook met een feestnummer met een knipoog naar Links Rechts van Snollebollekes: wat een geweldig idee, love it.

6. Mylene en Rosanne - Het Paard van Sinterklaas

Mylene en Rosanne zijn dit jaar voor een samenwerking gegaan met Danspiet. Helaas niet te vinden met een dansje op Youtube, maar wel te beluisteren via Spotify.

7. Totally Sint - Zwaai Naar Sint

De eerste nieuwkomer van dit jaar is Totally Sint. Zij komen met een lekker dansbaar nummer. Er hoort een eenvoudig dansje bij (en daar houden we van) welke wordt voorgedaan in de clip: Love It!

8. Coole Piet & Danspiet - Swingelele

Sommige samenwerkingen moeten wel vuurwerk geven: dat geldt ook zeker voor Coole Piet en Danspiet. Zij bewijzen dat ze niet alleen goed Sinterklaas-muziek kunnen maken, maar het samen nog beter kunnen!

9. Sjon en Sjeffrie - Daar word ik vrolijk van (Pepernotenversie)

Sjon en Sjeffrie worden vrolijk van gestrooide pepernoten; het tegenovergestelde van Rob Geus dus eigenlijk. Ze hebben een bestaand eigen liedje omgebouwd naar een Sinterklaas versie. Normaal gesproken word ik daar niet zo vrolijk van, maar dit is aardig gedaan. Niet te vinden op Youtube, daar word ik dan weer wat minder vrolijk van.

10. Marco Kraats & Diego - Links, Rechts, Voor, Achteren

Marco Kraats komt met een lekker uptempo 'Sinthouse' achtig nummer; het doet me direct denken aan de oude Sint Disco hits van Jochem van Gelder. Gelukkig dan wel op een manier die helemaal 2019 is; bedankt voor deze lekkere Sinthouse!

11. Danspiet - Het Uitzwaailied

Danspiet had het er maar druk mee dit jaar; vier keer in deze lijst. We zwaaien de lijst toepasselijk af met Het Uitzwaailied ;)

Kinder-DJ Boeken voor je Sinterklaasfeest?

Wij maken je Sinterklaasintocht of Sinterklaasfeest geweldig met onze Kinderdisco! Volledig voorzien van Sinterklaas muziek, leuke spelletjes en special effects! Lees meer over onze Sinterklaas Disco

Tips voor je Sinterklaasviering nodig?

Eerder schreven we al een blog met 8 tips voor je Sinterklaasviering.

  • Blijwin
  • Blog
  • Sinterklaas muziek 2020: Blijwin's top 11 met alleen nieuwe Sint muziek