Wat kost de kinderdisco

Vul onderstaand formulier vrijblijvend in en we sturen de prijslijst naar je toe.

Je zit nog nergens aan vast! Als je ook een voorkeursdatum/dagdeel invult dan ontvang je binnen 24 uur een mail met onze beschikbaarheid op de gevraagde datum.

Prijslijst downloaden zonder gegevens in te vullen? Bekijk onze prijslijsten.

Spelletjes voor je kinderdisco

Geschreven door Edwin op
Categorie: kinderdisco tips

Heeft je zoon/dochter besloten dat er dit jaar een disco feestje moet komen? Het is goed om te weten dat je kinderen nog geen uur bezig kan houden met alleen maar muziek draaien: je zal de kinderen moeten entertainen met leuke spelletjes. Natuurlijk is het mogelijk om hier een professionele kinder-dj zoals Blijwin voor in te huren, maar voor mensen die het liever zelf doen hier onder wat spelletjes.

 • Spelletjes voor je kinderdisco

Het is heel belangrijk om de spelletjes en het muziek af te stemmen op de leeftijd van de kinderen. Het moet zeker niet te moeilijk maar ook niet te kinderachtig/makkelijk zijn. Daarom heb ik bij de verschillende spellen een leeftijdsindicatie gezet. Met wat aanpassingen is bijna elk spel te spelen met kinderen van elke leeftijd.

Let op: veel ouders hebben een tijdsplanning in hun hoofd. Ga er nu al vanuit dat die planning volledig anders gaat lopen. De ene groep is zo uitgekeken op een spelletje terwijl een andere groep dit spel meerdere keren achter elkaar wil spelen. Wees altijd flexibel en zorg er voor dat je voldoende hebt voorbereid. Leg de spellen het liefst versterkt uit (microfoon en speakers), er staan immers een hoop kinderen voor je.
disco spelletje kringdans
Tijdens een kinderdisco van Blijwin staan de spellen van te voren niet vast. Het kan zijn dat we n of meer van onderstaande spellen gaan spelen; maar het kan ook zijn dat er een blik met andere spellen wordt open getrokken. Sommige spellen verzin ik ter plekke door iets wat in me opkomt of door iets wat n van de kinderen doet.

Levende stoelendans (10-13 jaar)

n van mijn persoonlijke favorieten is de levende stoelendans. Hierbij wordt de groep opgesplitst in jongens en meisjes, de ene groep speelt de stoelen, de andere groep speelt het spel.
Laat de levende stoelen in een kring zitten op de grond met de benen iets wijd. Zodra de muziek start moeten de spelers om de 'stoelen' heen lopen, als de muziek stopt moeten ze bij n iemand tussen de benen gaan zitten. Zitten er twee spelers tussen n paar benen? Laat ze dan steen-papier-schaar spelen om te kijken wie er door mag naar de volgende ronde. Uiteraard stuur je elke ronde n of twee stoelen weg.

Teveel jongens/meisjes? Geen probleem. Als je teveel 'stoelen' hebt laat dan alle stoelen vertrekken die geen speler tussen hun benen hebben in de eerste ronde. Heb je teveel spelers? Dan vallen er een hoop spelers af in de eerste ronde.

Ballonstampen (7 - 13 jaar)

Elk kind krijgt een ballon met een touwtje hieraan. Je kan ze zelf van te voren opblazen, maar bij wat oudere kinderen laat je ze dat natuurlijk lekker zelf doen. Je kan zelf touwtjes aan de ballonnen maken, het is echter makkelijk om 'punch' ballonnen te halen, dat zijn ballonnen met daaraan een elastiek.
Elk kind maakt de ballon vast aan zijn been. Het is de bedoeling om de ballonnen van anderen kapot te stampen zodat er uiteindelijk maar n kind overblijft met een ballon aan zijn/haar voeten: de winnaar. Is je eigen ballon stuk? Dan mag je natuurlijk niet meer meedoen.

Ballondansen (7 - 13 jaar)

Laat de kinderen twee- / drietallen vormen. Elk twee-/drietal krijgt een ballon, deze moet worden opgeblazen en hier moet een knoop in worden gelegd.
De kinderen moeten dansen met de ballon tussen de buiken zonder de ballon met de armen/handen aan te raken. Valt/Knalt de ballon of gebruiken ze hun handen? Dan ben je af.
Om te voorkomen dat de kinderen 'vals' spelen en niet gaan bewegen/dansen geef je ze ook opdrachten (opdracht niet uitvoeren is ook af), bijvoorbeeld:

Handen in de lucht
Samen een rondje draaien
Omstebeurt een rondje om de as draaien
Springen
Sommige kinderen kunnen dit lang volhouden, dus is het belangrijk om een soort 'finale' in te bouwen. De twee die ik gebruik zijn: het groepje dat als eerste de ballon laat knallen zonder de handen te gebruiken f het groepje dat als eerste de ballon tussen de hoofden heeft zonder de handen te gebruiken.
Welke finale je kiest is vooral afhankelijk van de kinderen; sommige kinderen zijn erg bang voor ballonnen.

Tip: laat de kinderen na dit spel even lekker vrij-dansen met de overgebleven ballonnen, loopt dat uit de hand? Speel een kort spel wie de meeste ballonnen laat knallen.

Stopdans (7-10 jaar)

De stopdans is natuurlijk eeuwenoud en eigenlijk kent iedereen hem. Ken jij hem nog niet? Dan kennen de kinderen het waarschijnlijk wel. Heel simpel; als je muziek hoort moet je dansen, als de muziek stopt moet je gelijk helemaal stilstaan. Sta je niet op tijd stil? Dan ben je natuurlijk af.

Tip: Wijs n van de kinderen aan, bijvoorbeeld de jarige, die mag kijken wie er niet op tijd stil staat

Kringdans (7-13 jaar)

Nog n van mijn persoonlijke favorieten is de kringdans. Vooral omdat het eigenlijk altijd een succes is. Laat de kinderen in een kring gaan staan en wijs n kind aan om in het midden te gaan staan. De uitleg is kort en helder, er danst altijd n kind in het midden en iedereen danst hem/haar na, als de danser klaar is dan wijst hij/zij de volgende aan.

Tip: leg uit dat niemand verplicht is om in het midden te dansen, als iemand niet wil hoeft hij/zij niet; als je dit niet zegt kan het spel ineens flink ontsporen.

Muzikantje (6-10 jaar)

Muzikantje is een rustig spel; je kan niet verwachten van kinderen om 2 uur lang te zingen, springen en dansen. Speel daarom ook een rustig spel, zoals deze, tussendoor.

Bij muzikantje zitten alle kinderen in een kring en is er n muzikant. De muzikant maakt een beweging die alle kinderen na moeten doen, bijvoorbeeld klappen, trommelen op je hoofd, etc.

Voor je de muzikant aanwijst als spelleider stuur je n kind weg, hij/zij moet namelijk in drie keer gaan raden wie de muzikant is van het orkest.

Kaarten trekken (11-13 jaar)

Bij een groep 7 / groep 8 feest is het natuurlijk hartstikke leuk om de kinderen te laten slowen/schuifelen. Sterker nog, ik zou willen zeggen dat een groep 8 feestje is mislukt als dat niet geprobeerd is. Echter, jonge pubers gaan uit zich zelf absoluut niet slowen (uitzonderingen daar gelaten), dus we moeten ze een beetje helpen.

Tel (vooraf) hoeveel jongens en meiden er op het feestje komen, in dit voorbeeld gaan we uit van 15 jongens en 14 meiden. Omdat er meer jongens dan meiden zijn pakken we 15 kaarten (mogen gewone speelkaarten zijn).
Zorg ervoor dat je twee bakken hebt: n voor de meisjes en n voor de jongens en knip de 15 kaarten knippen in tween. De ene helft gaat in de jongens bak, de andere helft in de meisjes bak.

Als je dit spel wil gaan spelen laat je de kinderen zelf een halve kaart pakken uit de juiste bak (het lot bepaalt). Laat de kinderen hun andere helft zoeken (de jongen met de harte twee moet het meisje met de harte twee zoeken). Het is belangrijk dat je pas uitlegt dat ze hun danspartner hebben gevonden als iedereen de danspartner gevonden heeft!

Tip: verbind een prijs aan het meest romantische koppel.

Tip: slow op een rustige top 40 plaat. Aan het einde van het schooljaar, als groep 8 afscheid moet nemen van elkaar, kan een liedje als 'Afscheid nemen bestaat niet' je volledige feest runeren.

Omdat je dit spel aan het lezen bent weet ik bijna zeker dat je een groep 8 feestje gaat geven. Lees ook mijn blog met tips voor je groep 8 disco.

Succes met de voorbereidingen

Zie je het toch niet zitten om alles zelf te doen en wil je het entertainment liever uitbesteden? Bel me dan even: 06 46 324 888. Heb je een super leuk feest gegeven met behulp van deze tips of heb je tips voor anderen? Laat het me dan zeker even weten!

Gerelateerde blogs

 • kinderdisco tips 10 tips voor een Awesome groep 8 disco

  10 tips voor een Awesome groep 8 disco

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • blijheid Kinderdisco Gifs

  Kinderdisco Gifs

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • muziek Kinderdisco Muziek: dit draaien we op je kinderfeestje

  Kinderdisco Muziek: dit draaien we op je kinderfeestje

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • kinderdisco tips Waarom je je kinderdisco kinderfeestje vroeg moet boeken

  Waarom je je kinderdisco kinderfeestje vroeg moet boeken

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • kinderdisco tips Kinderdisco op locatie? 5 locaties voor je kinderdisco!

  Kinderdisco op locatie? 5 locaties voor je kinderdisco!

  Geschreven door Edwin op
  Lees verder
 • traktaties Homemade Eierkoeken: lekker voor je kinderdisco

  Homemade Eierkoeken: lekker voor je kinderdisco

  Geschreven door Christel op
  Lees verder

Blijwin® de Kinder-DJ Kinderfeestjes & Kinderdisco's

Ringkade 23
2315EH Leiden
071-234 0 456 team@blijwin.nl

Kvk 27312634 - IBAN NL54 BUNQ 22903 22741

© Blijwin® Kidsdisco, Kinderdisco's & Kinderentertainment 2015 - 2019.
Blijwin® is een geregistreerd handelsmerk.