Anne-Fleur Vakantie nog steeds absolute nummer 1, Lisanne Dijkstra komt binnen op 2!

Geschreven door Kids-DJ Edwin op


Anne-Fleur Vakantie is nog steeds de absolute nummer 1 bij groep 7 en 8. Op de voet gevolgd door de Bankzitters met Offline Beschikbaar en Vreemde Eend Lisanne Dijkstra. Daar moest een ‘van’ tussen. Oeps. Op Lisanne Dijkstra kan je trouwens niet stemmen in de KidsTop20. 594.000 streams op Youtube (in een week tijd!) en je haalt de stemlijst niet eens. Als je aan het Junior Song Festival hebt meegedaan kom je met 4800 streams binnen op plek 16.

Cijfers vergeleken

Al deze wijsheid kan ik makkelijk staven. Vorige week heb ik namelijk alle streams opgezocht en in een Excel gezet, deze week hoefde ik die alleen maar bij te werken. Zo kan je de groei van de liedjes in een week zien waardoor je kan zien of dit echt populaire muziek is. En dan valt een hoop op.
kidstop20-15juli

Al lang niet meer relevant

Met een toename van 1% op Youtube, 2% op Spotify en een negatieve groei in filmpjes op TikTok horen Stefania en de Finalisten van het Junior Song Festival van vorig jaar al lange tijd niet meer in de KidsTop20. Ik roep het al weken, maar kan het nu eindelijk staven met cijfers. Deze liedjes zijn op geen enkel platform relevant meer. Stefania staat in het overzicht zelfs op elk aspect in het rood. Wat ook niet gek is: Stefania’s B.E.D.A.N.K.T. kwam uit in januari, het nummer van de finalisten van het JSF kwam vorig jaar in de zomer uit. Ondertussen hebben de nieuwe finalisten al een nieuw nummer opgenomen. Waarschijnlijk verdwijnt het nummer van vorig jaar pas als het nieuwe liedje voldoende streams heeft om hoog in de KidsTop20 binnen te komen.

Alternatieve KidsTop5

Op basis van de cijfers had de top 5 van de KidsTop20 er deze week als volgt uit moeten zien:

  1. Roxy Dekker - Anne-Fleur Vakantie
  2. Lisanne Dijkstra - Vreemde Eend
  3. Bankzitters - Offline Beschikbaar
  4. Sleeq - Lakens
  5. Kinderen voor Kinderen - Vakantie in de Tuin

kidstop5

  • Blijwin
  • Blog
  • Anne-Fleur Vakantie nog steeds absolute nummer 1, Lisanne Dijkstra komt binnen op 2!