Geen Bellinga muziek bij Blijwin

Geschreven door Kids-DJ Edwin op

Stiekem, en tegen de wil van je familie de begrafenis van opa filmen. Je kind die uit school komt opvangen met een camera. Elke emotie die je kind voelt vastleggen en delen met de wereld. En dat alles onder het mom van “video dagboek voor later”. Maar wel openbaar gepost op YouTube.


Dromen van kinderen uit laten komen

Normaal gesproken werk ik graag mee aan de dromen van kinderen. Wil je een dag van je leven dj zijn? Bel me en misschien plannen we het in. Wil je een keer meespelen in een videoclip? Super-gaaf! Luan Bellinga had ook een droom; een liedje opnemen. En niet zonder succes, met meer dan 150.000 maandelijkse luisteraars en meerdere vermeldingen in de KidsTop20 gaat dat lekker.

Ik draai niet alle populaire muziek

En toch komt hij niet voorbij in mijn show. Als ik muziek van deze familie (ondertussen heeft de rest van het gezin ook diverse nummers opgenomen) zou draaien dan werk ik actief mee aan het verheerlijken van dit ondernemersgezin. Ik heb niks tegen ondernemers, vaak hebben ze juist een streepje voor. Maar deze ondernemers ondernemen over de rug en privacy van de kinderen.

Geen echte inspraak

Waarschijnlijk geven de kinderen regelmatig aan bij hun ouders dat ze het allemaal niet erg vinden. Althans, dat hoop ik. Maar kinderen zijn extreem loyaal naar hun ouders en hun dromen. Welk kind dat elke avond heerlijk te eten krijgt, diverse keren per jaar gesponsord op vakantie kan en zijn dromen gefinancierd krijgt gaat echt tegen zijn ouders in? Welk kind kan overzien wat de impact is van het delen van je volledige privé leven op internet? Er zijn memes, kopieën, etc. Wat eenmaal geüpload is krijg je nooit meer weg.

Familie geblokkeerd op spotify

Daar werk ik dus niet aan mee. Ondanks dat de liedjes van Luan scoren. Ondanks dat ik hem zijn dromen gun. Dat is nog best moeilijk tegenwoordig want kinderen zijn absoluut niet dom. Die weten prima dat ik elk liedje dat ooit gemaakt is gewoon op kan zoeken via spotify. Ze weten alleen niet dat ik alle Bellinga’s heb geblokkeerd op spotify. Je kan zo vaak op het liedje drukken in mijn spotify als je wil: hij gaat niet spelen.

Kinderen moeten opgroeien in vrijheid

Ik hoop al lange tijd dat de arbeidsinspectie eens ingrijpt. Ik gun iedereen een heerlijk leven. Maar nog meer gun ik alle kinderen om op te groeien in vrijheid, soms moeten kinderen daarvoor tegen hun ouders in bescherming worden genomen.

Hoe blokkeer je een artiest op spotify

1 Zoek de artiest op
2 Druk op de drie puntjes onder de naam van de artiest
3 Druk op “Speel deze artiest niet opnieuw af”