Kinderen gaan blij de lockdown light door met Blijwin’s single

Geschreven door Kinder-DJ Edwin op

Deze week lanceer ik mijn allereerste single: Blij Zijn! In deze allereerste single vertel ik mijn levensmotto: je mag gewoon lekker blij zijn. Zet blije muziek aan, laat je dance moves lekker gaan en je wordt vanzelf weer blij. Juist nu hebben we behoefte aan muziek die niet alleen blij klinkt maar ook echt blij is.


Het drama van hedendaagse muziek

Als Kinder-DJ weet ik exact welke muziek er speelt bij kinderen, wat ze leuk vinden en waar ze los op gaan. En ondanks dat daar hele leuke kindvriendelijke platen tussen zitten is niet altijd alles even geschikt: tijdens platen van diverse rappers moet er regelmatig de ‘stotter functie’ gebruikt worden om scheldwoorden weg te halen, groep 8’ers gaan graag los op GOOBA’ van 6IX9INE: en ja, dat klinkt blij, maar vertaal de tekst alsjeblieft niet.

Feesten als een Snollebolleke

Alle kennis over de hedendaagse muziekvoorkeuren van kinderen heb ik samengebracht in mijn eigen single. Plus mijn levensmotto: je wil alleen maar blij zijn. Je kan er op feesten als op een plaat van Snollebollekes (maar dan zonder alcohol referenties), jong en oud zingt mee en het heeft natuurlijk een TikTok-dansje!

Waarom Blij Zijn?

Exact zes jaar geleden belandde ik door het ontkennen van een burn-out met mijn auto in een sloot. Het was een lastig traject om er bovenop te komen. Na een paar weken van herstel en rust kwam er een oproep op televisie voorbij voor een dating-programma. Op dat moment was ik vrijgezel, ik had behoefte aan iets geks… Binnen drie weken zat ik op het onbewoonde eiland van Adam zoekt Eva. Zonder spullen, zonder kleren. Je wist niet hoe laat het was, wanneer je ging eten, wat er ging gebeuren vandaag… ik leefde drie weken in een alternatieve werkelijkheid. En daar besefte ik mij 1 ding: ik wil voortaan alleen nog maar blij zijn. Geen stress, geen ellende. Voortaan heb ik nog maar 1 succes indicator: ben ik blij of ben ik niet blij.

Burn-outs onder kinderen

Kinderen zouden volgens mij ook alleen maar deze succes indicator moeten kennen. Maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Kinderen liggen overal langs een meetlat, moeten overal presteren, hebben vollere agenda’s dan volwassenen van vijftig jaar geleden. Burn-outs onder kinderen komen dan ook steeds vaker voor. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat kinderen goede cijfers halen op school en dat ze genoeg bewegen; maar niet ten koste van authentiek blij kunnen zijn. Leer de kinderen vooral genieten en authentiek jezelf kunnen zijn.

Daarom geef ik mijn motto van gewoon lekker blij zijn graag door aan hen. Eerst Blij Zijn, dan gaat de rest ook Fijn! De single is verschenen op 21 oktober op de eerste digitale platformen (Youtube, Youtube Music, Apple Music, Apple Itunes). Andere platformen (TikTok, Spotify) volgen later.

  • Blijwin
  • Blog
  • Kinderen gaan blij de lockdown light door met Blijwin’s single